שלשום הוסיף ארגון הבריאות העולמי את הבשר המעובד לרשימת גורמי הסיכון הוודאיים לסרטן. בעקבות כך הוציא אמש (שלישי) משרד הבריאות מסמך הבהרה, ובו המלצות חדשות לציבור.
הדו”ח של ארגון הבריאות העולמי גרם לבהלה, לאחר שמוצרי הבשר המעובד – דוגמת פסטרמה, נקניקים או המבורגר- נכנסו לרשימת המסרטנים באופן ודאי, שבה נמצאים חומרים כמו סולר ואזבסט.
על פי הדו”ח, אכילה של 50 גרם בשר מעובד מדי יום, מגדילה את הסיכון לתחלואה בסרטן המעי הגס ב-18% אחוזים.
בתגובה, הפיץ משרד הבריאות מסמך הבהרות, בו נכתב, בין השאר כי לא כדאי לאכול בשר מעובד יותר מפעם בחודש. לפי המשרד, לא צריך לאכול בשר כל יום ו”עדיף לאכול עוף, דגים, או מנת בקר דלת שומן”.