מאבטח השב”כ, שליווה את משלחות ההצלה לאסון הצונאמי בתאילנד, ולקה בנפשו כתוצאה מהמראות הקשים – הוכר כנפגע עבודה.
את המאבטח ייצג עו”ד אריאל גלזר ממשרד עורכי הדין דוד פייל.
הצעיר עבד החל משנת 2003 כמאבטח שגרירויות מטעם שירות הביטחון הכללי. ב-27 בדצמבר 2004 הוא יצא לאבטח משלחת חילוץ בתאילנד, לאחר אסון הצונאמי.
מעדותו ומחוות דעת של פסיכיאטרים שבדקו אותו עולה, כי הוא הגיע לעיר החוף קראבי, ונחשף בה למראות קשים ובהן ערימות המוניות של גופות מבוגרים וילדים, וריח ריקבון ושריפת גופות.
לדבריו, למרות זעזועו הקשה, ובלית ברירה, הוא המשיך לאבטח את משלחת החילוץ, עד לחזרתו ארצה, ב-14 בינואר 2005.
עם שובו לארץ התדרדר מצבו הנפשי של הצעיר, הוא פרש מהשירות, אושפז מספר פעמים בבתי חולים פסיכיאטריים, והפך למובטל ולמבודד חברתית.
בשיא המשבר ניסה הצעיר להצית את עצמו בתחנת דלק – אך ללא הצלחה.
בקשה שהוגשה בשמו מהמוסד לביטוח לאומי להכיר בו כנפגע של תאונת עבודה, התקבלה רק בחלקה.
במסקנות הוועדה הרפואית של המל”ל נטען כי הצעיר כבר אושפז במוסד פסיכיאטרי לפני אירוע הצונאמי, וכי הוא מעשן כבד של מריחואנה.
ערעור על ההחלטה, שהוגש על ידי משרד עורך הדין דוד פייל, הגיע להכרעה רק בימים אלה.
השופטת אורנית אגסי, , שופטת בית הדין האזורי לעבודה בתל אביב, קבעה בהחלטתה כי קיים שוני מהותי בין קשר-סיבתי-רפואי, לבין קשר-סיבתי-משפטי – ולמרות שהיו אירועי רקע שהשפיעו על הרקע הנפשי של התובע מבחינה רפואית, אין ספק שאירוע הצונאמי הוא זה שהיווה את הטריגר לפרוץ מחלתו – ועל כן יש להכיר באירוע כתאונת עבודה לכל דבר.
השופטת אגסי הורתה למוסד לביטוח לאומי להעניק לצעיר גמלה חודשית קבועה בהתאם לנכותו, וכן חייבה את המוסד לביטוח לאומי לשאת בהוצאות המשפט של התובע, בסך 6000 שקלים.