אלפי ילדים ילמדו 6.250.000 משניות לזכר קדושי השואה
אלפי ילדים, מכל קצוות תבל, ילמדו במהלך עשרת החודשים הקרובים שש מיליון ומאתיים וחמישים אלף משניות, במסגרת לימוד מיוחדת לזכרם ולעילוי נשמתם של מיליוני יהודים, ובראשם גדולי תורה הי”ד, שנהרגו ונטבחו על קידוש ה’ בידי הנאצים ועוזריהם, ושל כרבע מיליון הקדושים שחירפו נפשם במלחמה נגד הנאצים במסגרת צבאות בעלות הברית ובמחתרות.
בסיום הלימוד יתקיים מבחן פומבי עולמי בירושלים, בכ”ו באייר תשע”ו – יום הצלת שארית הפליטה באירופה עם כניעת גרמניה הנאצית, בהשתתפות נציגים מארגונים ללימוד משניות ממערב ומזרח אירופה, מארה”ב ומדינות נוספות.
באירוע ישתתפו עשרות אלפי התלמידים וההורים, בראשות גדולי ישראל.
התוכנית ‘לומדים זוכרים חיים’, הנערכת בברכתם של גדולי ישראל, וביוזמת הנגיד גבריאל גרמן זכרייב, תופעל על ידי ארגון הגג ‘אנחנו וצאצאינו’ המאגד כ-60,000 ילדים והורים, אבות ובנים, הנפגשים מידי שבוע ללימוד משותף של כשעה, במסגרת חווייתית, בכ-1000 סניפים בכ-70 ישובים.
מנהל ‘אנחנו וצאצאינו’, הרב אליעזר יוטקובסקי אמר כי התוכנית מיועדת לתלמידי תלמודי תורה ובתי ספר יסודיים בגילאים 8-13 ובמסגרת לימוד זו יתקיימו מבחנים רבעוניים ויחולקו פרסי עידוד והצטיינות.
הארגון החל בהכנת חוברת ודיסק תכני ‘אשר גאלנו מיד צר’, בדגש על הצלת עם ישראל בדורות עברו ובדור האחרון.
הארגון יפיץ בין החניכים חוברת תוכן ובה מידע היסטורי, חינוכי וסיפורים מרתקים לצד אתגרים לימודיים ושעשועי חשיבה ומשחק.
לחוברת יצורף דיסק שמע, ובו דברי ברכה מגדולי ישראל, ראיונות עם דמויות ייחודיות, סיפורי הצלה מיוחדים, ושירים.
פרסום חוברות ודיסקים מסוג זה נעשה בעבר על ידי הארגון בתחומים חינוכיים שונים, ויצר תהודה ציבורית נרחבת בקרב עשרות אלפי משפחות בישראל.
“לצערנו, הדור הצעיר אינו מתעניין בזיכרונות, ורואה בהם עוד פרט היסטורי בלתי רלוונטי. חסרה תחושת החיבור בין הקיום שלנו כיום כעם, כקהילה, כמשפחה – לבין מאורעות העבר. עבור הדור הצעיר, קיומו של העם היהודי ועולם התורה הפורח הינו מובן מאליו. קהילות המנציחות את זכר הקהילות שנחרבו באירופה זו עובדה ללוחות זיכרון, ותו לא.
“חסרה להם ההבנה כי הם הינם חלק מהתהוותו של נס נפלא, שהחל ביום השחרור וההצלה, והוא חי ונושם עד היום. עם כל דף גמרא, פרק משניות או תהילים, סיפור צדיקים, הקמת משפחה והעברת הערכים והמסורת שכמעט ועלה עליהם הכורת חלילה.
“אמנם, בקרב המבוגרים זיכרון השואה מתעצם. הניצולים נפתחו בשנים האחרונות לספר ולתעד יותר מבעבר, נערכים קורסים, ערבי עיון ומסעות לאירופה. אך, ללא חיבור של הדור הצעיר, כל העשייה הזו דומה כלא הייתה.
על מנת להעביר את הלפיד הלאה, ולהצית אש של גבורה יהודית ושל השתאות לנוכח נס הקיום של עמנו – יש להנציח את זיכרון ההצלה, כמו גם ההכרה בנס התקומה. את הגשר הזה חובה עלינו לבנות – כדי שנמשיך דרכו אל העתיד”.
תגובות
אין תגובות