מתווה הגז ממשיך לערר את יציבות הקואליציה: במהלך הימים האחרונים מנסה שר האנרגיה יובל שטיניץ, כמו גם גורמים נוספים המקורבים לראש הממשלה בנימין נתניהו, לשכנע את שר הכלכלה אריה דרעי לחתום על סעיף 52 – אולם עד כה ללא הצלחה.
ההתנהלות הזו, צריך להדגיש, מכעיסה מאוד את ראש הממשלה.
ואם לא די בכך: היום, בפגישה שקיים דרעי עם תא הכתבים בכנסת, הוא הבהיר באופן מפורש וברור כי לא יחתום על הסעיף, גם אם וכאשר יעבור המתווה את אישור הכנסת.
בכנסת, אגב, צפוי רוב למתווה המתוקן, שכן יו”ר ישראל ביתנו כבר הודיע כי יתמוך בו. יחד עם זאת, אם לא תוטל משמעת קואליציונית – ושר האוצר משה כחלון מתעקש שלא – סביר להניח שב’כולנו’ לא יתמכו בהסכם.
בתוך כך הודיעו גם חברי כנסת ביהדות התורה כי לא יתמכו במתווה, אם לא תוטל משמעת קואליציונית.
בפגישה עם העיתונאים הבוקר הבהיר דרעי כי יעדיף שלא להפעיל כלל את הסמכות המוענקת לו בעניין זה, ולא יעקוף את הממונה על ההגבלים.
נכון לעכשיו מונה ממונה זמני, שאין לו סמכות לחתום על מתווה הגז.
“אני לא נוטה להפעיל את הסעיף כיוון שממילא כבר עבר הרבה זמן, ועל הפרק ייכנס ממונה חדש”, אמר דרעי. “דיוני ועדת האיתור לממונה על ההגבלים יהיו שקופים ויהיו פרוטוקולים. תוך חודש יהיה ממונה חדש. הנטייה שלי שגם אם המתווה יאושר בכנסת אעדיף שהממונה החדש יאשר ולא אצטרך להפעיל את הסעיף התקדימי”.
בשיחה עם בכיר בליכוד הוא מביע חשש ממשך הזמן שיארך התהליך כולו. “זה לא פשוט למנות ממונה על ההגבלים, יקח זמן עד שתמונה הוועדה, ועוד יותר זמן עד שהיא תסיים את עבודתה, ותמנה ממונה קבוע”.
דרעי עצמו העריך באוזני מקורבים כי משך הזמן לא יעלה על חודש.
“לא פחות מחודשים ארוכים”, מעריך מנגד אותו בכיר.
“במצב שנוצר, ומאחר ואי אפשר לנהל כך את הממשלה, לא אתפלא אם ראש הממשלה בבוקר לא בהיר אחד יכריז על כניסה להליך של בחירות. כבר היו דברים מעולם אצלו”, דברי הבכיר.