האם חסידי גור שיגרו אל איש העסקים רמי לוי מכתב עם איום החרמה שלא יקנה את סניף ‘מגה’ בערד?
לפי ידיעה בתכנית ‘לילה כלכלי’ בערוץ 10, חודש אחרי שנסגר סעיף ‘מגה’ בעיר הדרומית, מנסים החרדים בערד למנוע את פתיחתו המחודשת של המקום על ידי רמי לוי. הסיבה: חילול שבת.
“וזה מה שמצאנו במכתב שכתב ראש ישיבת חסידות גור בעיר לרמי לוי, במידה לא מבוטלת של איום”, דווח ב’בלילה כלכלי’. “באם יפתח הסניף מחדש, הרב יורה לכחמשת אלפים חסידיו מהקהילה החרדית לא להשתמש בחנות”.
במכתב שהוצג בתכנית, אותו שיגר הרב ביאלוסטוצקי לרמי לוי, נכתב: “בשם הקהילה החרדית אתה מתבקש לא לסייע בידי עוברי עבירה ולא לרכוש את מגה, שחיללה את השבת בריש גלי. אורה לקהילה לא להיכנס לחנות, יהיו הבעלים אשר יהיו”.
רשת רמי לוי הודיעה לפני שבועיים רשמית, כי תרכוש 7 סניפים של רשת מגה תמורת סך כולל של כ-38 מיליון שקל.
בהודעת החברה נמסר עוד כי הרשת מתעתדת להעסיק 1,000 עובדים בסניפים. הסניפים הנרכשים הם בערים: בני-ברק, חדרה, חיפה, יקנעם, יהוד, נצרת ופתח-תקווה.
השלמת העסקה מותנית במספר תנאים, ובראשם הגעה להסכמי שכירות חדשים עם בעלי הנכסים לאחר משא-ומתן ובהתאם לתנאים המקובלים על החברה.
למהלך גם נדרש אישור של הממונה על ההגבלים העסקיים.
הרשת, המפעילה לפני הרכישה 34 סניפים, צפויה לפתוח מלבד הסניפים הנרכשים עוד 3 סניפים חדשים עד סוף הרבעון הרביעי של 2015. בשנת 2015 כבר פתחה החברה 5 סניפים חדשים.
רמי לוי: “רשת רמי לוי שיווק השקמה ממשיכה לדבוק בתכניתה האסטרטגית להרחיב את נתח השוק באמצעות רכישת סניפים ופתיחת סניפים חדשים באזורים בהם אינה פועלת החברה.
“בעסקה הנוכחית החברה ניצלה הזדמנות לרכוש 7 סניפים במיקומים שבחרנו בקפידה ותעסיק כאלף עובדים בשבעת הסניפים החדשים, יותר מכפל כמות העובדים שהועסקו בסניפים אלה. הרשת קיצרה את הזמן וצמצמה את המשאבים הנדרשים בפתיחת כמות זהה של סניפים.
“יצוין כי אנו מעריכים שניתן לשפר את פעילות הסניפים תוך זמן קצר, וזאת על סמך התבססות על הידע והניסיון של הרשת, ושילוב עם הפלטפורמה התפעולית הקיימת של רמי לוי”.
בעשור האחרון ניהלו חסידי גור מהלך החרמה נגד רשת ‘שפע שוק’ – ששינתה שמה ל’זול בשפע’ – שבבעלות חברת האחזקות ‘אלון ריבוע כחול ישראל’, שנוהלה באותם ימים על ידי איש העסקים דודי וייסמן.
ההחרמה בוצעה על רקע חילול שבת של רשת AM:PM שבבעלות חברת האחזקות.
גם רשת מגה, שנקלעה להפסדים כבדים, הייתה בבעלות החברה.