קלה להכנה: על עוגת קפה פרווה כזו לא תסכימו לוותר • מתכון

רחל ברגר
|
כ"א אב התשע"ה / 06.08.2015 20:58
עוגת קפה רכה ונימוחה, כזו שהולכת נפלא עם כוס תה (או קפה) ומתחסלת בלי שמרגישים • רחל ברגר עם המתכון והוראות ההכנה

מצרכים ואופן הכנה:

1/4 כוס גרגירי קפה למהול ב-3/4 כוס מים רותחים. לערבב טוב ולהניח בצד.

2 כוסות סוכר
4 ביצים שלמות לערבל 5 דקות במיקסר
1 כוס שמן
לתת קצת זמן 2-5 דקות.

ואז להוסיף אחד אחד:
1 כפית גדושה סוכר וניל/ וניל נוזלי
2 כוסות קמח
1/4 כוס אבקת שוקו
2 כפיות אבקת אפיה

להוסיף עכשיו את הקפה במים בהדרגה, תוך כדי עירבול, עד לתערובת אחידה וחלקה.

לאפות על 160 מעלות 1/2 עד 3/4 שעה.
לבדוק עם מקל שיפוד.

לגנאש:

2 כפיות קפה גרגירים
2.5 כפות מים רותחים
3 כפות שמן
1 כוס אבקת סוכר

לערבב ומיד לשפוך על העוגה גם כשהעוגה חמה.

עדיפות לכמות כפולה של הקרם לעוגה, כדי שאפשר יהיה לשפוך ולא למרוח, ועדיין תהיה שכבה עבה.