המבקר: אלפי ילדים חרדים לא חוסנו; סכנה להתפרצות מחלות
החלטת הורים שלא לחסן את ילדיהם בחיסוני השגרה המומלצים היא תופעה ההולכת וצוברת תאוצה בישראל בשנים האחרונות. כך עולה מדוח מבקר המדינה, השופט בדימוס יוסף שפירא, המתפרסם היום (רביעי). לפי הדוח, עשרות אלפי ילדים בישראל, בעיקר תושבי השכונות החרדיות בירושלים, לא חוסנו בחלק מן החיסונים החשובים, ויש סכנה גדולה להתפרצות מחלות בקרבן.
משרד הבריאות ממליץ על מתן חיסונים לתינוקות ולפעוטות כמו גם לילדים העשויים למנוע כ-14 מחלות זיהומיות. החיסונים הללו כלולים בסל הבריאות והם מתחילים עם שנתו הראשונה של התינוק ועד לנערים בכיתה ח. מספר הילדים שחוסנו עומד על 95%. מספר זה נחשב גבוה, אך האחוזים הנותרים מלמדים על עשרות אלפי ילדים שעדיין לא חוסנו, רובם מאזורים חרדיים וערביים.
המבקר קובע כי על משרד הבריאות לפעול בכל הכלים העומדים לרשותו על מנת להעלות את אחוז המתחסנים ואת מודעות הציבור לחשיבות החיסון.
המגזר החרדי: מחסור באחיות טיפות חלב
בהקשר לטיפות החלב מצביע המבקר על בעייתיות בהעברת המידע. לדבריו, תחנות הטיפות חלב אינן מקבלות מידע שוטף על תינוקות שנולדו, זאת למרות שמשרד הבריאות מקבל על כך מידע חודשי. לפי המבקר, עלולה להיווצר קונסטלציה בה תחנות טיפות החלב כלל לא ידעו על תינוק שנולד אם אמו לא תפנה מיוזמתה אל התחנה. מצב זה עלול לגרום לכך שתינוקות רבים לא יקבלו כלל את החיסונים הנדרשים.
עוד מצא המבקר מחסור באחיות בחלק מן התחנות, אל מול מה שדורש משרד הבריאות. הדברים אמורים בעיקר במגזר החרדי בו קיימות 20 משרות שאינן מאויישות מה שגורם לעומס עבודה על האחיות המועסקות בתחנות אלו.
המבקר מציע כי משרד הבריאות יקבע כללים בנוגע לזמינות ולנגישות של השירות הניתן בתחנות טיפת חלב. כך, למשל, הוא ממליץ לבחון דרכים להגברת שיתוף הפעולה בין הקופות בנוגע למתן שירותי טיפת חלב, ואף לשקול מתן תגמול כספי לקופה המאפשרת שירותים גם למבוטחים של קופות אחרות.
בהצעות אלו מבקש המבקר לצמצם את קיומו של כפל התשתיות הכרוך בפעילות של מספר תחנות חלב ביישוב.
תגובות
אין תגובות