ביה”ד בהאג: לחקור פשעי מלחמה ב’מרמרה’ • נתניהו: “צבועים וצינים”

השופטים מבקשים להפוך את החלטת התובעת שלא לפתוח בחקירה • נתניהו: בזמן שבסוריה אסד טובח ברבבות, באיראן מוציאים מאות להורג, וחמאס משתמש בילדים כמגן אנושי, בוחר בית הדין לעסוק בישראל מטעמים פוליטיים ציניים
אליעזר היון
א' אב התשע"ה / 16.07.2015 21:43

לוחמי השייטת בסכנת תביעה: בית הדין הבינלאומי בהאג קרא הערב (חמישי) לחקור מחדש את סגירת התיק, בו הועלה חשד לפשעי מלחמה שבוצעו מצד חיילי צה”ל בהשתלטות על ה’מרמרה’ במאי 2010.

בכך מבקש הרכב השופטים מהתובעת להפוך את החלטתה הקודמת בנושא, שלא לפתוח בחקירה בגין טענה לביצוע פשעי מלחמה.

התביעה הוגשה לבית הדין על ידי טורקיה, אך באמצעות מדינה שלישית, ואותה החליטה התובעת לדחות משום שלא הגיעה, לטענתה, לרף הפלילי המתבקש.

התובעת פאטו בנסעודה אמרה אז: “יש בסיס להאמין שבוצעו פשעי מלחמה” על סיפון המרמרה, אך ציינה כי התיק “לא מספיק חמור”, כדי להופיע בפני בית הדין בהאג.

הערב, כאמור, המליץ חבר השופטים לתובעת לשקול מחדש את החלטתה ולהכריז בכל זאת על פתיחת חקירה בנושא.

לטענת חבר השופטים, בנסעודה ביצעה “שגיאות מהותיות בקביעת חומרת המקרה”, וטען כי יש חשד לעיוות דין מצידה.

יצויין כי התובעת איננה כפופה ישירות לחבר השופטים, ובסמכותה לקבוע כי היא משאירה את ההחלטה הקיימת בעינה.

באירוע משט ‘המרמרה’ יצאו מספר אניות לכיון רצועת עזה, ונעצרו על ידי חיל הים. במהלך ההשתלטות על האנייה נהרגו תשעה אזרחים ונפצעו כמה מחיילי צה”ל.

ראש הממשלה בנימין נתניהו הגיב הערב בחריפות להחלטת בית הדין הבינלאומי בהאג לפתוח בחקירת אירועי המרמרה לאחר שתיק החקירה כבר נגנז בעבר.

 “חיילי צה״ל פעלו מתוך הגנה עצמית כשעצרו ניסיון לפרוץ סגר ימי שבוצע בהתאם לדין הבינלאומי כפי שקבעה ועדה שמינה מזכ״ל האו״ם, ועדה בראשות שופט ביהמ”ש העליון ומשקיפים בינלאומיים”, אמר נתניהו.

לדבריו, בזמן שבסוריה אסד טובח ברבבות מבני עמו, באיראן מוציאים מאות להורג, ובעזה חמאס משתמש בילדים כמגן אנושי, בוחר בית הדין לעסוק בישראל מטעמים פוליטיים ציניים.

“אל מול הצביעות הזאת החיילים שלנו ימשיכו לשמור עלינו בשטח ואנחנו נגן עליהם בזירה הבינלאומית”, הבהיר ראש הממשלה.

גם  יאיר לפיד, תקף את קריאת השופטים.

“כשזה מגיע לישראל הצביעות שוברת שיאים”, כתב לפיד בעמוד הפייסבוק שלו. “לפני חמש שנים השתלטו לוחמי השייטת על ה”מרמרה”. הטרוריסטים שהיו על הסיפון תקפו את חיילי צה”ל ובמהלך העימות נהרגו תשעה מהם”.

“כרגיל, אויבי ישראל ניסו לפנות לבית הדין הבינלאומי בהאג, אלא שלאכזבתם התובעת הכללית בדקה את הנושא והחליטה שאין מקום לפתוח בחקירה. מאז נהרגו בסוריה יותר מרבע מיליון איש, 20 אלף איש נהרגו בעימות עם בוקו חראם באפריקה.

“למעלה מ-30 אלף באפגניסטן. כ-14 אלף בלוב. 6,500 באוקראינה. אבל שופטי בית הדין בהאג – שהוקם כדי לחקור מעשי זוועה המוניים, לא תקריות מקומיות של מלחמה בטרור – לא מתעניינים כנראה בעובדה שמיליוני אנשים נהרגו מאז המשט”.

לדבריו השופטים בהאג קראו היום לתובעת לחזור בה מהחלטתה ולפתוח בחקירה דווקא על תשעת הטרוריסטים שנהרגו על המרמרה, למרות שהוכח כבר ששום פשע מלחמה לא בוצע שם.

“למה? כי העולם כדרכו ממשיך עם האנטישמיות החדשה, שמתבטאת בניסיון להכפיש את צה”ל, הצבא המוסרי ביותר בעולם. אנחנו לא ניתן להם. נגן על חיילי צה”ל בשדה הבינלאומי, בדיוק כמו שהם מגנים עלינו בשדה הקרב. בית הדין בהאג הוכיח היום שהוא מוסד צבוע שנגוע באנטישמיות ובשנאה לישראל. אין הסבר אחר להתנהגותו”, הדגיש לפיד.

הדפס כתבה

תגובות

הוסף תגובה חדשה
אין תגובות