המועצת: “בלי שינויים בבית יעקב. המוסד לא הוקם לדאוג לפרנסה”

נחמן גור
|
ט"ו תמוז התשע"ה / 01.07.2015 21:34
חלק מחברי ‘המועצת’ של אגו”י ביקשו להכניס לסמינרים של ‘בית יעקב’ מסלולי לימוד נוספים, מלבד הוראה – אולם לאחר התנגדות של אדמו”רים אחרים הוחלט: “אין לשנות את מסגרות בית יעקב מכפי שהוקמו”

חברי מועצת גדולי התורה של אגודת ישראל, שהתכנסו ביום שלישי אחר הצהרים בירושלים, דנו במהלך הכינוס האם ניתן לאפשר הכנסת לימודים והכשרות במסלולים נוספים מלבד הוראה בסמינרים של  ‘בית יעקב’.

היום (רביעי) שיגר מזכיר ‘המועצת’, הרב מרדכי שטרן, מכתב מיוחד אל מנהלי הסמינרים עם ההחלטות.

בעוד חלק מהאדמו”רים טענו כי היות ואין מספיק מקומות עבודה בתחום ההוראה עבור כל הבוגרות, הרי שיש לאפשר לתלמידות בכיתות הגבוהות ה’ ו-ו’ לבחור במסלולי לימוד שונים, מלבד הוראה.

מנגד, היו אדמו”רים שטענו כי לימוד ההוראה אינו בשביל פרנסה, אלא כדי לעצב את צביונן הרוחני של התלמידות.

בסופו של דבר הכריעו חברי ‘המועצת’ לקבל עמדה זו, והחליטו כי אין לבצע שינויים במסלולי הלימוד.

במכתבו ששיגר, כותב הרב שטרן: “מועצת גדולי התורה דנה בישיבתה האחרונה בדרכי החינוך והלימודים בבתי הספר של ‘בית יעקב’ וצביונם – והחליטה כדלהלן:

בתי החינוך ‘בית יעקב’ הוקמו כמוסדות חינוך כדי לחנך את בנות ישראל לתורה וליראת שמים בדרך הסלולה לנו מדור דור. ולהרחיק את הבנות מהווי הרחוב ופיתוייו. וכמו כן לחנך את בנות ישראל להיות מחנכות של דור העתיד בבחינת ללמוד וללמד”.

“בתי החינוך ‘בית יעקב’ לא הוקמו כדי ללמד את בנות ישראל מקצוע לפרנסתן ולא כדי לדאוג לפרנסה עבור בתי ישראל”.

בנוסף הוא מדווח, כי ‘המועצת’ החליטה ש”אין לשנות את מסגרות בית יעקב מכפי שהוקמו, ויש לקבוע את לימודי ההוראה בסמינרים של ‘בית יעקב’ בכל מערכת לימודים שהיא, וכתנאי להצטרפות התלמידות למסגרת ‘בית יעקב’, ולא להכניס “הכשרה חלופית” ללא הוראה בסמינרים של ‘בית יעקב’ אלא אם כן יוחלט אחרת על ידי מועצת גדולי התורה”.

הרב שטרן כותב עוד: “מנהלי הסמינרים והמורות ידאגו להרבות ולהעמיק יותר את לימודי הקודש והחינוך, להחדיר לבנות ישראל את ‘נועם המצוות והיהדות’, שזוהי הסגולה היחידה נגד פגעי הזמן”.

מועצת, בית יעקב