שף מאיר רוזנברג מציג: כבד עוף על אננס צרוב ותפוחי עץ מקורמלים
בקיץ הישראלי, המתאפיין בחום רב ואחוזי לחות גבוהים, אנו מחפשים אוכל קל, מרענן ושאינו דורש שעות רבות של בישול, הכנה והתעסקות במטבח.
שף מאיר רוזנברג, השף הראשי של מלון רימונים גלי כנרת, מציע מתכונים העושים שימוש בירקות ופירות העונה, סלטי פסטות ועוף, המניבים מאכלים קיציים, מרעננים וקלים להכנה.
והפעם: כבד עוף על אננס צרוב ותפוחי עץ מקורמלים.
חומרים:
1 ק”ג כבד עוף
1/4 כוס שמן
1/4 כוס יין
2 יח’ בצל בגודל בינוני
כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור
3 יח’ תפוח עץ גרנד סמית
1/4 כוס סוכר
2 כפות מיץ לימון
1 יח’ אננס טרי
אופן הכנה:
•מנקים את הכבד וחוצים אותו לשניים.
חותכים את הבצל לחצי ואת החצי לרצועות (דקות).
מחממים במחבת את השמן, מוספים את הבצל ולאחר מספר דקות (עד שהבצל מזהיב) מוספים את הכבד וצולים אותו עד כמעט שהוא מוכן.
מוספים את היין המלח והפלפל ומבשלים את הכבד עד שהוא מוכן (חשוב שהכבד יהיה רך ונימוח).
מקלפים את התפוחים וחותכים אותם לקוביות בגודל 1 ס”מ.
צורבים את התפוחים במחבת יחד עם הסוכר והמיץ לימון.
את האננס מקלפים וחותכים לטבעות בעובי של חצי ס”מ וצורבים אותם במחבת (רצוי מחבת פסים).
מניחים בצלחת את האננס עליו מניחים את תפוחי העץ ומעל את הכבד עם הבצל והרוטב.
-
להכשרת כבד יש לצלותו על אש ולא לטגן במחבת..