בקיץ הישראלי, המתאפיין בחום רב ואחוזי לחות גבוהים, אנו מחפשים אוכל קל, מרענן ושאינו דורש שעות רבות של בישול, הכנה והתעסקות במטבח.
שף מאיר רוזנברג, השף הראשי של מלון רימונים גלי כנרת, מציע מתכונים העושים שימוש בירקות ופירות העונה, סלטי פסטות ועוף, המניבים מאכלים קיציים, מרעננים וקלים להכנה.
והפעם: פסטה עם ירקות ירוקים.
חומרים:
1/2 ק”ג (ספגטי, פנה, פוסילי או כל פסטה אחרת)
מים לבישול הפסטה, כפית מלח, כף שמן
100 גרם אספרגוס ירוק טרי
5 יח’ עלי מנגולד
1 כוס אפונה ירוקה
1 כף נענע קצוצה
100 גרם חמאה
2 שיני שום קצוצים
מלח, פלפל לבן
אופן הכנה:
מבשלים את הפסטה במים עם השמן והמלח, עד שהפסטה במצב “על דנטה”.
במקביל, חותכים את האספרגוס (בחלקו של שורש של האספרגוס לא נשתמש) באורך 3 ס”מ ונבשל את האספרגוס 2 דקות במים ומיד נקרר אותו.
נקצוץ את עלי המנגולד.
בסיר מניחים את החמאה, מוספים את האפונה ובהדרגה נוסיף את האפונה, עלי המנגולד והשום ובסוף את האספרגוס ועלי הנענע.
את הפסטה לאחר שבישלנו נסנן ונוסיף אותה לירקות הירוקים.