מרכיבים:
1 חבילת דפי לזניה
200 גרם שוקולד
250 גרם חמאה
3 ביצים – יש להפריד בין החלמון לחלבון.
0.5 כוס סוכר
1 גביע של גבינה לבנה 9% (250 גרם)
2 כוסות חלב
4 כפות סוכר
לציפוי:
200 גרם שוקולד מריר
0.5 כוס שמנת מתוקה
חופן של לקט אגוזים מקורמלים וקצוצים (שקדים ו/או קשיו)
אופן הכנה:
1. ממיסים את השוקולד והחמאה לתערובת אחידה ומניחים לה להתקרר בצד.
2. בכלי נוסף, מקציפים את החלבונים והסוכר עד לקבלת קצף מבריק ויציב.
3. לאחר שתערובת השוקולד התקררה מוסיפים לה את החלמונים – חלמון אחר חלמון וטורפים היטב.
4. מוסיפים גבינה ומערבבים עד לקבלת תערובת קרמית אחידה.
5. בכלי אחר מקציפים את החלבונים והסוכר עד לקבלת קצף מבריק ויציב.
6. מקפלים לכלי אחד את התערובת שוקולד והקצף.
7. מרתיחים את החלב והסוכר, כוס מים ומבשלים את דפי הלזניה במשך 5 דקות. (יש לשים לב שהדפים מופרדים).
8. מסננים את הדפים ומתחילים לסדר את הדפים בתבנית מלבנית של 20*30
9. יוצקים שליש מכמות הקרם ועליו מסדרים שכבה של דפי לזניה.
10. חוזרים על סעיף 9 כ-3 פעמים (עד ליצירת 3 שכבות) ונותנים לה להתקרר.
11. מכינים את הציפוי: מרתיחים את השמנת, ומוסיפים אליה שברי שוקולד ומערבבים ל-2 דקות עד לקבלת קרם חלק ומבריק.
12. את הציפוי יוצקים מעל הלזניה.
13. מקררים היטב וחותכים למלבנים או ריבועים. לפני ההגשה מומלץ לפזר שכבה של אגוזים מסוכרים.