נפתרה תעלומה שחקרו 100 שנה: מדוע יש חורים בגבינה השוויצרית?

אליעזר היון
1 ביוני 2015   
במשך מאה שנים ניסו חוקרים לגלות מדוע נוצרים חורים בתהליך הכנת הגבינה המפורסמת • תיאוריות שונות נרשמו אך רק בשבועות האחרונים התגלתה הסיבה האמיתית • ולא, לא מדובר בעכברים שאוכלים את הגבינה
צילום: 
No featured image found.

החידה הגדולה שהעסיקה לא מעט חוקרים במהלך המאה הקודמת -  מדוע יש חורים בגבינה השוויצרית? - הגיעה בשבועות האחרונים לפתרונה: חלקיקי חציר הם שגורמים לחורים המפורסמים בגבינה השוויצרית.

באתר סקיי-ניוז, דווח היום (שני) כי מדענים בארה"ב גילו בימים האחרונים כי החלקיקים המיקרוסקופיים של החציר, נכנסים אל תוך החלב ויוצרים בו חורים כבר כנוזל. כאשר החלב נחבץ לגבינה, נותרים החורים הנוזליים בחלב, והופכים לחורים המוכרים מן הגבינה השוויצרית.

פתרון התעלומה החדש פתר תעלומה נוספת: בשנים האחרונות החורים בגבינה נעלמים אט-אט, או מתכווצים. החוקרים ניסו להבין מה השתנה, והעלו חרס בידם.

עם חשיפת המידע החדש מתברר כי החליבה האוטומטית, מנטרלת את השפעת 'חלקיקי החציר' המגיעים מטבע הדברים לדלי בחליבה הידנית.

אחד המדענים סיפר כי חקירת 'החורים בגבינה' החלה כבר בשנת 1917, כלומר לפני כמאה שנים: "לפחות דבר אחד אפשר לומר עכשיו באופן וודאי, לא מדובר בעכברים שאוכלים את הגבינה כמו שנהגו סבתותינו לספר", אמר. 

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram