סגן שר הבריאות החדש, יעקב ליצמן, הורה בדיון שהתקיים במשרד הבריאות לפני כמה ימים להכין תיקון לעדכון תקנות מי השתייהף כך שתוחזר חובת הפלרת המים בכל הארץ. זאת שבעה חודשים לאחר שהופסק מיזם העשרת מי הברז בכל הארץ בפלואוריד ביוזמת משרד הבריאות בטענה שההפלרה עלולה לסכן את בריאות הציבור.
על החלטתו של ליצמן דווח הבוקר (ראשון) לראשונה בגלי צה”ל. בלשכתו של ליצמן אישרו את הידיעה, וממשרד הבריאות מסרו בתגובה שמדובר בפעולה חשובה לקידום בריאות השן בישראל.
הפלרה היא העשרת מי הברז בפלואוריד, והיא נועדה לשפר את בריאות השן של הציבור ולמנוע עששת. מדובר במיזם שהתחיל בארץ בשנת 2002.
כאשר שרת הבריאות לשעבר, יעל גרמן , נכנסה לתפקיד, היא הודיעה על הפסקת המיזם בהסתמך על מחקרים שהראו שהפלואור עלול לגרום לנזקים בריאותיים, ואולי גם בגלל העלות של הפרויקט – שהיא לפחות 20 מיליון שקלים בשנה.
גרמן, מתחה בראיון לגלי צה”ל ביקורת על ההחלטה, וטענה שמדובר למעשה במתן תרופה לאזרחים בלי לשאול לדעתם. “להפליר 100% מהמים, זה להפליר גם את מכונת הכביסה, וגם את מכונת הכלים, ואת מי הבישול והאדמה, מי זקוק לזה? דרך אגב זה לא פלואור – זו חומצה. זו איוולת גדולה וזה לחזור לאחור”.
בהפלרה תומכים ראשי רשויות כמו אלעד, בני ברק, דימונה, באר שבע, וראשי רשויות מהמגזר הבדואי – שטוענים שלאוכלוסיות מוחלשות, באופן טבעי, יש משאבים פחותים להשקעה בבריאות השן ולכן הפלרה מקדמת את השוויון הבריאותי.
גם חלק מהחוקרים תומכים בהפלרה, וגם איגוד רופאי השיניים ואיגוד השינניות.
בין המתנגדים להפלרה אפשר למצוא גם חלק מאנשי המקצוע – חוקרים אחרים, שטוענים מנגד שעלולים להיגרם נזקים למי שישתה מים מופלרים, כגון עלייה בתחלואת סרטן או פריכות של העצמות.