מסמך כזה טרם ראיתם: שלושה ילדי ת”ת ניסחו הסכם ל’עונת הגוגואים’
עונת הגוגואים בתלמודי התורה החלה: מסמך שערכו שלושה ילדים והפך ויראלי ברשתות החברתיות, מציג הסכם רשמי בין שלושת השותפים לעונת הגוגואים.
במסמך, שכותרתו “הסכם שותפות עונת הגוגואים – תשע”ה”, מופיעים יותר משמונה סעיפים, ובו כל אחד משלושת “הח”מ מתחייב (בל”נ) להיות שותף מלא לכל עונת הגוגואים”.
כל אחד מהשותפים בעיסקה “מתחייב בל”נ לא להעדר מהפגישות ולא לסטות מן ההוראות ההסכמים”.
השלושה גם מסכמים מה יהיה הקנס שיוטל על מי שיפרוש באמצע העונה, ומתי יחולק הכסף בין השותפים.
השלושה גם מתכננים לקיים ‘פייס’ – הגרלות של גוגואים – במסגרתו מוכרים כרטיסי הגרלה, בה הזוכה לוקח את כל הקופה.
ככה זה נראה:
איך משחקים?
המשחק בגוגואים (או אג’ואים בשפת הירושלמים) הוא אחד ממשחקי הילדות של פעם, שסחף בזמנו דורות שלמים של ילדים, לפני עידן משחקי המחשב.
הגוגואים, גלעיני פרי המשמש, שימשו למשחקים רבים בדומה לגולות ושילבו תחרויות של קליעה, זריקה למרחק ועוד כאשר בכולם, העיקרון המוביל במשחק הוא לצבור כמה שיותר גוגואים בסיומו.
קליעה לקופסא – משחק ל-2 משתתפים ומעלה. קופסת נעלים, 20-30 גוגואים. פותחים בקופסת הנעליים 3 חורים ב-3 גדלים שונים ולצידם רושמים מספרים – לצד החור הגדול מספר נמוך ולצד החור הקטן מספר גבוה בהתאמה.
מטרת המשחק היא לקלוע אל החורים ממרחק קבוע – מי שקולע מקבל מבעל הקופסא את מספר הגוגואים בהתאם למספר שלצד החור אליו הוא קלע בתורו. עד שבסיום המשחק המנצח זוכה בכל הגוגואים – או במספר הרב ביותר עד סיום המשחק.
צפו במשחק:
קליעה לבור – משחק ל-2 משתתפים ומעלה. משחק חוץ, 20-30 גוגואים. חופרים בור קטן באדמה כמו בור לגולות ומי שקולע לתוך הבור זוכה בגוגואים של שאר המשתתפים שלא קלעו לבור.
בגרסאות מתקדמות יותר זורקים לבור מספר גוגואים ביחד ומנסים להוציא או להשאיר מחוץ לבור מספר אי זוגי של גוגואים.
קרוב / רחוק מהקיר – משחק לשני משתתפים ומעלה. כל משתתף זורק בתורו גוגו אל הקיר. המשתתף שפגע הכי קרוב או רחוק מהשאר – זוכה בגוגואים של כל המשתתפים האחרים באותו תור.
משרוקית גוגו – שימוש נוסף בגוגואים הוא ליצור מהגלעין משרוקית על ידי שיוף של הגוגו במדרכה עד ליצירת שני חורים ליצירת פתחי האויר של המשרוקית.
(מקור: httkinderland.co.il)
-
תוכן
-
הוא סך הכל הביא 5 גוג’ ובכל זאת הוא שותף שווה זכויות