חומרים:
לבסיס:
250 גר’ עוגיות לוטוס
1 חמאה
50 גר’ פקאן מסוכר
לעוגת גבינה:
200 גר’ שוקולד לבן
25 גר’ חמאה
חצי כוס חלב
500 גר’ גבינה לבנה למילוי ואפיה של משק צוריאל (5%)
2 כפות אינטסנט פודינג וניל
חצי כוס סוכר
2 שמנת מתוקה להקצפה 32%
ציפוי א’:
200 גר’ ממרח לוטוס
100 גר’ שוקולד לבן
50 גר’ פקאן מסוכר.
אופן ההכנה:
1. במעבד מזון טוחנים את העוגיות עם הפקאן,
2. ממיסים את החמאה, מערבבים ומשטחים בכוסית.
עוגת הגבינה:
1. ממיסים את השוקולד, את החמאה, ומחממים את החלב, מערבבים.
2. מוסיפים את הגבינה ומערבבים היטב.
3. מקציפים את השמנת עם הסוכר והפודינג,
4. מאחדים את התערובות בתנועות קיפול.
5. שופכים על הבסיס ומכניסים למקפיא לכמה שעות.
ציפוי:
1. מוצאים מהמקפיא, מחממים את הממרח לוטוס כ30 שניות, שיהיה נוזלי ושופכים מלמעלה,
2. במקביל ממיסים את השוקולד לבן, וכדקה לאחר שפיכת הלוטוס מזלפים 2 עיגולים על שכבת הלוטוס.
3. עם קיסם עושים קווים מאמצע העיגול לבחוץ.
4. מניחים פקאן שלם במרכז העיגול.
טיפ שלי:
לעתים כדי לגוון אני מוותרת על הציפוי העליון, ועל עוגת הגבינה כשעדיין רכה מכניסה עלה שוקולד שחצי נשאר בפנים ואז מקפיאה.
מאוד מרשים לשלב בין שני הסוגים.