מלאווח ממולא בגבינות
שרית מ'אותנטיות' שילבה במתכון המלאווח שלה גבינת עיזים צפתית 5%, גבינה בולגרית וגבינת 'מה-עז' – כולן מ'משק צוריאל' • "מעולה לארוחת החג, אבל גם לארוחת ערב מפנקת לילדים, כמעט בלי עבודה", אומרת שרית
חומרים:
לתחתית:
בצק עלים / מלאווח. לרדד דק ולשטח בתבנית.
מלית:
3 ביצים
קופסת קוטג’
פרוסה בעובי של 1 ס”מ של גבינה בולגרית, מגוררת
3 כפות של גבינה משק צוריאל (לא זוכרת איך קוראים לגבינה הזו שקיבלנו בואקום..)
1 חבילה גרעיני תירס מתוק בשימורים
2 כפות קמח
איך מכינים?
- לטרוף את הביצים.
- להוסיף את הגבינות, לערבב,
- להוסיף את התירס (ללא המים (!)
- להוסיף את הקמח ולערבב טוב שלא יהיו גושים.
- לשפוך את המלית לתבנית מעל הבצק.
- לסדר מעל זה פרוסות גבינה צהובה.
- להכניס לתנור שחומם מראש ל180 מעלות למשך חצי שעה. טיפ: כדי שהגבינה צהובה תישאר טובה, נוזלית ולא תישרף, באמצע האפיה לכסות את התבנית בנייר כסף.
- להגשה: לסדר ירקות חתוכים בצלחת, ופרוסות של גבינת “מה-עז” של משק צוריאל עם מעט שמן זית וזעתר מעל.
תגובות
אין תגובות