פיצה משודרגת בצפתית, קוטג’ ופטריות

חני רוזנברג, אותנטיות
|
ג' סיון התשע"ה / 20.05.2015 21:15
חני רוזנברג מ’אותנטיות’ שילבה במתכון הפיצה שלה גבינת עיזים צפתית 5% מבית ‘משק צוריאל’ • כך תקבלו פיצה משודרגת בצפתית, קוטג’ ופטריות

הערה חשובה: במתכון זה כוס = 250 מ”ל

חומרים (6-7 פיצות אישיות):

לבצק:

1/2 3 כוסות קמח (1/2 ק”ג)

קוביה/שקית שמרית

או: 2 כפות שמרים יבשים

כף סוכר

1/2 כוס מים חמימים

1/2 כוס שמן קנולה

כף בזיליקום יבש

1/2 1 כפות אורגנו

1/2 כפית מלח

כ-1/2 כוס מים – לפי הצורך

למילוי:

1/2 קופסת פטריות שמפיניון פרוסות קטנה (משקל קופסה 230 גרם לאחר סינון)

כפית שמן

85 גרם עיזים צפתית 5% משק צוריאל

3/4 גביע קוטג’ 5%

1/2 כוס שמיר מעורב בבצל ירוק קצוץ

(או כל ירוק שאוהבים)

1/2 כף בזיליקום יבש

1/2 כף אורגנו

מלח – אם צריך, פלפל

t

אופן הכנה:

1.      מערבבים שמרים עם סוכר ומים חמימים, ומשהים כ-10 דקות עד להתססה.

2.      מניחים במיקסר קמח ומי שמרים ומערבלים משך דקה. מוסיפים שמן, תבלינים ומלח ומעבדים לבצק פירורי. מוסיפים מים בכמה פעמים לפי הצורך עד ליצירת בצק רך אבל לא דביק. משהים את הקערה כשהיא מכוסה בניילון במקום חמים (אפשר בתנור מחומם לחום C40 מעלות) משך כ-1/2 שעה עד להתפחה.

3.      מכינים את המלית – מניחים בקערה את הפטריות והשמן ומערבבים. מוסיפים גבינה צפתית ומועכים במזלג, מוסיפים קוטג’, ירוקים ותבלינים ומערבבים היטב.

4.      יוצרים מהבצק 6-7 כדורים, משמנים מעט משטח עבודה, ומרדדים את הכדורים לעלים בגודל פיתה בעובי 1 ס”מ, ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפיה. מורחים כל ‘פיתה’ בכמות נדיבה מן המלית תוך השארת שוליים של 3 ס”מ מקצה הפיתה. משהים להתפחה נוספת משך שעה.

5.      אופים בתנור מחומם מראש לחום בינוני C180 מעלות משך 20-25 דקות.

הפיצות מצויינות בהקפאה.