חומרים (6-8 מנות, תבנית 20 X 30 ס”מ):
1/2 2 ק”ג תפוחי אדמה
75 גרם חמאה
3 שיני שום כתושות
3/4 כף רוזמרין קצוץ דק
מלח (מעט מאוד), פלפל
250 גרם גבינה בולגרית 5% משק צוריאל
הכנה:
1. קולפים ופורסים את תפוחי האדמה לקוביות בינוניות.
2. ממיסים את החמאה במחבת (זהירות, לא לחרוך), ומטגנים בתוכה את השום משך 1-2 דקות. שופכים את חמאת השום על תפוחי האדמה, מוסיפים רוזמרין, תבלינים והבולגרית מפוררת במזלג. מערבבים ומעבירים לתבנית.
3. אופים בחום בינוני גבוה C200 מעלות משך כשעה ורבע עד שתפוחי האדמה רכים. ניתן להפעיל את הגריל ב-7-8 הדקות האחרונות ליצירת ציפוי זהוב-חום.