חומרים (36 משולשים):
12 עלי פילו מופשרים
תרסיס שמן קל (או כ-80 גרם חמאה/מרגרינה מומסת)
למילוי:
גבינת עיזים תבור 5% משק צוריאל
150 גרם גבינה צהובה מגוררת (כוס וחצי)
1 בצל ירוק בינוני
מלח (-בזהירות), פלפל
איך מכינים?
1. מתחילים במילוי:
• משרים את הבצל הירוק במי סבון משך 3 דקות, שוטפים ומייבשים. פורסים לטבעות.
• מכניסים למעבד מזון את גוש הגבינה, הגבינה הצהובה, הבצל הירוק והתבלינים, ומעבדים לתערובת חלקה ויבשה יחסית.
2. מחממים תנור לחום בינוני גבוה C200 מעלות.
3. מניחים בזהירות עלה פילו על משטח עבודה (את העלים שעימם לא עובדים כרגע, מכסים במגבת מטבח לחה למניעת התייבשות), ומרססים את פניו בתרסיס שמן קל או מברישים בחמאה. מעליו מניחים עלה נוסף ומשמנים. מניחים עלה שלישי ומשמנים. ומניחים עלה רביעי ומשמנים.
4. פורסים את העלה שנוצר מ-4 השכבות ל-12 מרובעים שווים. מורחים כל עלה בכפית מן התערובת, מקפלים למשולש, ומדביקים את קצותיו במעט מים. משמנים את החלק העליון של המשולשים בתרסיס או חמאה.
מעבדים באותו אופן את שאר עלי הפילו למשולשים. יש לאפות את המשולשים מהר ככל האפשר למניעת התייבשות. בזמן ההמתנה לאפיה יש לכסות אותם במגבת מטבח לחה.
5. אופים בתנור מחומם 10 דקות עד להזהבת המשולשים. מוציאים ומגישים חם.
המשולשים מצוינים בהקפאה. אחריה יש לחממם לפני ההגשה.