פשטידת חצילים וגבינות בבצק פריך

רבקי קגן, אותנטיות
|
ג' סיון התשע"ה / 20.05.2015 21:01
רבקי קגן מ’אותנטיות’ שילבה במתכון פשטידת החצילים והגבינות שלה, גבינת עיזים למריחה 5%, וגבינה בולגרית 5% – מ’משק צוריאל’ • איך מכינים?

פשטידת סנדוויץ’ גבוהה, עטופה בבצק מלמעלה ומלמטה. אם תרצו לעבוד פחות (ולהוריד במשקל) אפשר לוותר על הבצק, ולאפות את המילוי בלבד לפשטידה מוצלחת.

חומרים (12-10 מנות, תבנית 30 X 20 ס”מ בעלת שוליים גבוהים):

לבצק:

½ 2 כוסות קמח

½ כפית מלח

כ-1/3 כוס מים קרים מאוד

1/3 חבילת מרגרינה רכה

למילוי:

2 חצילים גדולים

250 גרם גבינה עיזים למריחה 5% משק צוריאל (2 גביעים)

30 גרם חמאה רכה מאוד

250 גרם גבינת בולגרית 5% משק צוריאל מפוררת במזלג

250 גרם גבינה צהובה מגוררת

2 בצלים בינוניים

3-2 כפות פירורי לחם – לא חובה

פלפל, מלח (מעט, הגבינות מכילות מלח!)

איך מכינים?

1. קולים את החציל (בתנור, או על הגז) עד שהוא רך. מצננים מעט, קולפים, ומועכים את בשרו לתוך קערה.

2. בינתיים מכניסים את הקמח והמלח, מים ומרגרינה חתוכה לקוביות למעבד המזון, ומעבדים לבצק גמיש ולא דביק. אם הבצק יבש מידי מוסיפים כמה טיפות מים. משהים במקפיא ל-15 דקות.

3. מוסיפים לחצילים את הגבינות והחמאה כשהיא מעוכה במזלג, בצל קצוץ דק ותבלינים, ומערבבים היטב. אם העיסה רכה מידי מוסיפים פירורי לחם.

4. מוציאים את כדור הבצק מן המקפיא, ומחלקים אותו ל-2. שוטחים מחצית אחת של הבצק על נייר אפיה בתוך תבנית, מוציאים מן התבנית ושומרים בצד. שוטחים את המחצית השניה בתוך התבנית ללא נייר אפיה בהתאם לצורת התבנית, כך שתכסה גם את הדפנות.

5. אופים את הבצק שבתבנית משך 12-10 דקות בתנור מחומם מראש לחום בינוני C180 עד להזהבה, ומוציאים מן התנור.

6. מפזרים את המלית על פני הבצק, מכסים בעלה העליון, ודוקרים אותו בעזרת קיסם בכמה מקומות, כדי לאפשר לאויר החם להשתחרר בשעת האפיה.

7. אופים בתנור מחומם מראש לחום בינוני גבוה C200 מעלות משך 50-40 דקות, עד שהפשטידה מקבלת צבע זהוב-חום.

8. מוציאים את הפשטידה מן התנור, ומצננים משך כ-15 דקות. פורסים למרובעים (בתבנית פאי – פורסים למשולשים מן המרכז החוצה).

מגישים חם – מומלץ בליווי רוטב לבן או פטריות.