סופליות גבינה וזיתים אישיות

רחל מן מ'אותנטיות' שילבה במתכון הסופליות גבינה וזיתים שלה גבינת מה-עז מותכת מחלב עיזים מבית 'משק צוריאל' • כך תכינו סופליות אישיות

רחל מן, אותנטיות
א' סיון התשע"ה / 19.05.2015 20:39

סופליות גבינה וזיתים אישיות: 

חומרים (10-12 סופליות):

1-2 כפות מרגרינה

2 כוסות אטריות לקוגל

1 כוס פירורי לחם

כוס זיתים ירוקים פרוסים

5-6 בצלים ירוקים קצוצים דק

גבינת מה-עז מותכת מחלב עיזים, משק צוריאל

½ 1 כוסות חלב

מלח (כ-1/4 כפית)

4 ביצים מופרדות

12 תבניות אישיות חד פעמיות (מאלומיניום או קרטון מעוצב) בגודל הכי גדול שיש או: תבנית מלבנית 23 X 17 ס”מ

הכנה:

1.      משמנים את התבניות היטב (לא בקמצנות!) במרגרינה, בעיקר בשוליים העליונים. מחממים תנור לחום בינוני נמוך C160 מעלות.

2.      מבשלים את האטריות במים רותחים עד למצב ‘אל דנטה’ (רך אבל לא דייסתי), ומסננים היטב. מערבבים אותן עם פירורי הלחם, הזיתים והבצל הירוק.

3.      מערבבים בסיר בינוני ע”ג אש נמוכה חלב ומלח עד שהמלח נמס. מוסיפים את פתיתי הגבינה הצהובה, ובוחשים ללא הפסקה, עד שהגבינה נמסה לגמרי. מורידים מהאש.

4.      מניחים את החלמונים בקערית קטנה וטורפים היטב. יוצקים לתוכם מעט מתערובת הגבינה הצהובה, מערבבים במהירות למניעת התקרשות החלמונים, ומיד יוצקים את החלמונים לתוך יתרת תערובת החלב ובוחשים במהירות. יוצקים את רוטב הגבינה החם על האטריות ומערבבים היטב.

5.      מקציפים את החלבונים לקצף נוקשה, ומקפלים בעדינות בעזרת כף עץ לתוך תערובת האטריות.

6.      יוצקים את התערובת בעזרת כף לתבניות המשומנות. אופים בתנור מחומם מראש עלות משך שעה ורבע עד שהסופליות תפוחות וצבען זהוב-חום. מוציאים מן התנור במהירות (כל דקה מיותרת בתנור עלולה לייבש אותן). אם מכינים את הסופליות בתבנית מלבנית, פורסים אותה לריבועים.

מתאים להגיש את בליווי רוטב פטריות חם.

הדפס כתבה

תגובות

הוסף תגובה חדשה
אין תגובות