קיש חצילים עם גבינה בולגרית

אסתי טיגרמן, אותנטיות
|
א' סיון התשע"ה / 19.05.2015 20:17
אסתי טיגרמן שילבה במתכון הקיש חצילים שלה גבינה בולגרית וחמאה מבית ‘משק צוריאל’ • אילו מרכיבים צריך וכיצד מכינים? הכל בפנים

 מרכיבים:

לבצק:

125 גר’ חמאה של משק צוריאל חתוכה לקוביות

200 גר’ קמח

1 כפית סוכר

3 כפות מים קרים

1/2 כפית חומץ

למילוי:

2 חצילים בינוניים

250 גר’ גבינה בולגרית של משק צוריאל

2 בצל סגול

1/4 כוס אגוזי מלך גרוסים גס

10 שיני שום

לרויאל

1 שמנת מתוקה

2 ביצים

50 גר קורנפלור

1 כפית מלח

1/2 כפית פלפל שחור

אופן ההכנה:

 
1. מכינים את הבצק: במעבד מזון שמים את קוביות חמאה, קמח ומלח, מעבדים עד להיווצרות פירורים.

2. מוסיפים את הנוזלים ומעבדים בפולסים קטנים עד שהפירורים נהפכים לבצק, עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר.

3.  מחממים תנור ל180 מעלות.

4.  מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעלה דק, משמנים תבנית לקיש, משטחים את הבצק היטב לדפנות, מחוררים עם מזלג בכמה מקומות, אופים 10 דק ומצננים.

5.  חותכים את חצילים לקוביות, פורסים את השום מכניסים לתנור עם שמן פלפל uמלח כ20 דק, עד שהחציל מתרכך.

6. את הבצלים פורסים לטבעות ומזהבים במחבת עם קצת שמן ומלח.

7. מסדרים על קלתית הבצק את החצילים עם הבצל וקוביות גבינה חתוכות.

8. מערבבים את כל חומרי הרויאל ושופכים מעל הירקות.

9. מפזרים מלמעלה אגוזי מלך.

10. אופים כ40 דק, עד שהקיש זהוב ויפה והתערובת יציבה.

בתיאבון!