פשטידה חלבית עם בולגרית

מירי, אותנטיות
|
כ"ט אייר התשע"ה / 18.05.2015 15:53
לכבוד חג השבועות: מירי שילבה במתכון הפשטידה החלבית שלה את הבולגרית מבית ‘משק צוריאל’ • אלו המצרכים, זו צורת ההכנה

המתכון מתאים לתבנית אינגליש קייק. אפשר לחלק לשניים תבניות ולקבל פשטידה קצת יותר נמוכה או להשתמש בתבנית שקעים למנות אישיות.

מצרכים:

כוס טבעות זיתים

כוס גרגרי תירס

3 ביצים גדולות

5 כפות שמן (אני שמה פחות)

גביע שמנת חמוצה

100 גר’ גבינה בולגרית מגורדת

3/4 כוס קמח

כפית אבקת אפיה

5 פרוסות גבינה צהובה

מעט פלפל שחור

מעט כמון

מעט מלח

לגיוון פירורי לחם מוזהבים

אופן ההכנה:

  1. לחתוך את הגבינות לקוביות קטנות.
  2. לערבב את כל החומרים יחד לתערובת אחידה.
  3. לרפד תבנית בניר אפיה, או לשמן תבנית שקעים.
  4. אפשר לפזר מעט פירורים מוזהבים על התבנית.
  5. לצקת את הבלילה לתבנית ולפזר מעל פירורים מוזהבים.
  6. לאפות בחום בינוני 180 מעלות, כחצי שעה, עד שהפשטידה מקבלת גוון זהוב ומתייצבת.

המתכון מבוסס על מתכון דומה:

www.nikib.co.il/food-for-kids/7057