מרכיבים:
175 גרם דלעת קלופה וחתוכה
3/4 חציל חתוך לקוביות של 1 ס”מ
3-4 עגבניות
425 גרם גבינת ריקוטה
190 גרם גבינת פטה
115 גרם פסטו
1 ביצה טרופה
2 כוסות של רוטב עגבניות
דפי פסטה טריים (מיוחדים ללזניה)
115 גרם של גבינת מוצרלה מגורדת
60 גרם גבינת מוצרלה מגורדת.
אופן הכנה:
1. חממו את התנור מראש ל- 180 מעלות.
2. את הדלעת הקלופה שימו על תבנית אפייה ושימו בתנור עד שתושחם מעט ותהיה רכה, בערך ל-30 דקות.
3. צלו או טגנו את החצילים עד שיהיו רכים ושחומים.
4. חצו את העגבניות לחצי ושימו אותם בתנור לרבע שעה האחרונה של אפיית הדלעת. העגבנייה תהיה מוכנה כאשר תהפוך לרכה יותר ומקומטת.
5. ערבבו ביחד, בקערה בינונית, את הגבינות השונות יחד עם הביצה, המלח והפלפל וצרו תערובת אחידה. לתערובת זו הוסיפו את הדלעת האפויה.
6. בעזרת כף קחו חצי מרוטב העגבניות ושימו בתוך תבנית אפייה בגודל של 9X13. את רוטב העגבניות כסו בדפי פסטה. מעל דפי הפסטה שימו שכבה דקה של פרוסות חציל ואת כל זה כסו בתערובת של הגבינות.
7. את השכבה הראשונה כסו בדפי פסטה טריים, ומעליהם פזרו באופן שווה את העגבניות הצלויות ומעליהם שפכו את יתרת תערובת הגבינות שנותרה.
8. כסו שוב בדפי פסטה ולמעלה שפכו את יתרת רוטב העגבניות הנותר.
9. פזרו שבבים של מוצרלה ופרמזן והכניסו לתנור ל- 30-40 דקות, עד לקבלת גוון זהוב ומבעבע.