הבוקר (רביעי) נפתח מערך הבחינות להסמכת נשים לתפקיד משגיחות כשרות. הבחינות, בהן השתתפו 9 נשים, התקיימו בהמשך להחלטת מועצת הרבנות הראשית.
ח”כ עליזה לביא,יו”ר הוועדה לקידום מעמד האישה ושיוויון מגדרי, בירכה על הצעד. “אני מברכת את החלטת מועצת הרבנות הראשית על פתיחת הבחינות להסמכת נשים כמשגיחות כשרות. טוב עשה הרב הראשי דוד לאו, שעם כניסתו לתפקיד, נרתם לנושא והוביל לשינוי. אני מקווה, כי כבר בקרוב נראה נשים רבות יותר מועסקות במערך הכשרות. רק בעזרת שיתופי פעולה מסוג זה נוכל לקדם תהליכים נוספים וראויים לשילוב נשים בעשייה הדתית”.
המהלך החל בעקבות קריאתה של ח”כ לביא לבעלי אולמות וחברות קייטרינג, במהלך כנס ההתאחדות שהתקיים בפברואר, להעסיק נשים כמשגיחות כשרות, הצהיר הרב הראשי לישראל, הרב דוד לאו, כי אין שום מניעה שנשים יתפקדו כמשגיחות כשרות, וכי בג”ץ שהוגש בעבר – מיותר.
ח”כ לביא אמרה: “עד כה המעטפת הסוציולוגית, תרבותית, לא אפשרה לנשים להגיע לתפקידים הללו והיה גם לא מזמן בג”ץ. אתם בעלי האולמות, ראש החץ להכנסת נשים כמשגיחות כשרות, קוראת לכם לבוא, לאמץ ולהעסיק, אני מגויסת יחד אתכם לנושא ורוצה לראות יותר משגיחות כשרות”.
סגן השר לשרותי דת, הרב אלי בן דהן, בירך את הנשים שניגשו לבחינה למשגיחות כשרות: “בכל בית של רב, הרבנית היא זו שלרוב אמונה על כשרות הבית. אין סיבה שגם ברמה הלאומית והציבורית לא נסמוך על נשים בתחום השגחת כשרות, בדיוק כפי שסומכים הרבנים הגדולים ביותר על נשותיהן. אני מברך את הנשים שניגשו לבחינה ומאחל להן בהצלחה. רק לפני מספר שבועות הפצנו הנחיה של המשרד לשירותי דת שבה לראשונה בישראל, מצוין כי ניתן להעסיק משגיחות כשרות, הנחיה זו מהווה חלק ממגמה שאנו מובילים לקידום נשים בשירותי הדת.
בשיחה עם דוברו של הרב לאו, הוא הודה כי אכן כך פסק הרב הראשי, וכי מדובר בפסיקה המתבססת “על השולחן ערוך”.
האם שאל על כך את הגר”ח קנייבסקי, אליו הגיע לבקש ברכה קודם שהפך למועמד ‘דגל התורה’? – שאלתי.
תשובה עדיין לא התקבלה.