בהסכם הקואליציוני: לימודי ישיבה יוכרו כמקבילים לתארים אקדמיים

הממשלה תחוקק חוק לאפליה מתקנת בתעסוקת חרדים בשירות הציבורי • תוקם מנהלת לעידוד תעסוקת חרדים • 'מבחני סאלד', הנערכים בסמינרים, יוכרו כשווי ערך לבחינות הבגרות • עו"ד משה מורגנשטרן: "הסרת חסמים שהוצבו עד היום מול חרדים שביקשו להתקבל לשירות המדינה"
נחמן גור
י"א אייר התשע"ה / 30.04.2015 17:12

עם חתימתה של סיעת יהדות התורה על הסכם קואליציוני עם הליכוד, מתבררים הישגיהם של חברי הכנסת עבור הציבור החרדי העמל לפרנסתו.

בין היתר התחייב הליכוד להוביל בקווי היסוד של הממשלה החדשה שינוי ביחס של משרדי הממשלה כלפי תעסוקת בני המגזר החרדי.

בהתאם לדרישה שהובילו נציגי הציבור, ובראשם עו”ד משה מורגנשטרן – ואשר אומצה על ידי יהדות התורה, התחייבה הקואליציה לחוקק חוק שיפעל לאפליה מתקנת בתעסוקת בני המגזר החרדי בשירות הציבורי.

על פי המצב כיום, רבים מבני הציבור החרדי המחזיקים בתארים אקדמיים מתאימים כנדרש, נדחים במכרזים שונים ואינם מתקבלים למשרות פנויות בפרקליטות המדינה, משרד האוצר וכדומה.

על פי ההצעה החדשה, משרדי הממשלה יהיו מחויבים לקבל לעבודה שיעור מסוים מבני הציבור החרדי בעלי השכלה מתאימה, בדיוק כפי שהדבר נעשה כלפי אוכלוסיות אחרות במדינה – כנשים, ערבים וכדומה.

במקביל, התחייבה הקואליציה להקים מטה מיוחד במשרד הכלכלה, שיפעל לשילוב בני המגזר החרדי בתעסוקה במגזר הפרטי, כאשר המטה יוביל להענקת הטבות למעסיקי חרדים – דוגמת הטבות הקיימות כיום בתעסוקת אוכלוסיות מוחלשות.

כן יהיה המטה אחראי על בדיקת אפליית חרדים בקבלה למקומות עבודה.

סעיף נוסף בהסכם הקואליציוני קובע, כי הממשלה תפעל שרשויות המדינה יכירו בלימודים תורניים בישיבות כמקבילים לתואר ראשון בכל הקשור לתנאי הסף הנדרשים במכרזים לתפקידים בשירות הציבורי.

בנוסף ירחיבו משרדי הממשלה את ההכרה במקצועות ‘מבחני סאלד’, הנערכים בסמינרים במגזר החרדי, כשווי ערך לבחינות הבגרות.

הישג נוסף קובע כי חרדים בעלי תעודת בגרות יוכרו כ’חרדים’ על ידי משרדי הממשלה בכל הקשור לתוכניות ממשלתיות המעניקות הטבות לחרדים. מדובר בעיקר בתוכניות לימוד ייעודיות למגזר החרדי במכללות שונות, המתקיימות במסלול אונברסיטאי ובשכר לימוד אוניברסיטאי, אשר בהן עד כה לא יכלו בעלי השכלה להירשם כ’חרדים’.

גפני, מורגנשטרן

“אנו מברכים על ההישגים החשובים שהתקבלו לטובת הסרת חסמים שהוצבו עד היום מול חרדים שביקשו להתקבל לתפקידים שונים בשירות המדינה, אך נדחו בטענות בלתי ענייניות”,  אומר עו”ד משה מורגנשטרן.

“מדובר על אנשים בעלי תארים אקדמיים מתאימים המבקשים להתקבל לתפקידים מקצועיים בשירות הציבורי, או שהם נפסלים במכרזים שונים רק משום שההשכלה הישיבתית או הלימודים בסמינרים אינם מוכרים על ידי הרשויות

“חברי הכנסת החרדיים הובילו מאבק – בו גם אני הייתי שותף – סביב הנושא, ובהתאם לסיכומים שהתקבלו ערב הבחירות בפגישה ביננו לבין ח”כ משה גפני – הוחלט להציב את הדרישות הללו במסגרת המו”מ הקואליציוני, ואנו שמחים על התוצאות שהושגו”.

הדפס כתבה

תגובות

הוסף תגובה חדשה
אין תגובות