בני משפחה שאכלו גלידה ביתית שהוכנה מביצים חלו ב’סלמונלה’

חיים טוויל
|
ט' אייר התשע"ה / 28.04.2015 11:34
בני המשפחה הופיעו בחדר המיון במרכז הרפואי ‘מעיני הישועה’ עם תסמינים שלא הותירו ספק: חלו בחיידק ה’סלמונלה’ כתוצאה מאכילת גלידה שהוכנה מביצים שנותרו מפסח

ארבעה בני משפחה חלו קשות במחלת סלמנולוזיס (סלמונלה) כתוצאה מאכילת מיונז וגלידה מתוצרת בית שהוכנו מביצים שאינן מפוסטרות ואינן מבושלות, אשר נותרו מחג הפסח.

בני המשפחה הופיעו בחדר המיון במרכז הרפואי ‘מעיני הישועה’ עם תסמינים אשר לא הותירו כל ספק בפני הצוות הרפואי: מדובר במקרה חמור של הרעלת מזון או דלקת מעיים חריפה.

בת שבע קלויזנר, אחות מניעת זיהומים ב’מעיני הישועה’ סיפרה על המקרה: “האם סיפרה כי ארבעת החולים – ההורים ושני ילדיהם הקטנים, אכלו גלידה מתוצרת בית, שהוכנה מביצים שנותרו מחג הפסח. לעומתם שני הילדים שלא אכלו מהגלידה – לא חלו כלל”.

בדיקות רפואיות נוספות איששו את תחושתה של האם, כי המשפחה אכן חלתה כתוצאה מאכילת ביצים שאינן מבושלות, שהתפתח בהן חיידק הסלמונלה.

בני המשפחה אושפזו בבית החולים עם צפי אשפוז למשך חמשה ימים – ההורים במחלקה הפנימית והילדים במחלקת הילדים.

קלויזנר: “גם בשנים קודמות לאחר חג הפסח אושפזו אנשים עם תחלואה קשה כתוצאה מאכילת ביצים שאינן מבושלות. באחד המקרים היתה זו משפחה שלמה בת 7 נפשות שטעמו גלידה בחג השבועות מביצים שנרכשו בחג הפסח”.

לעומת מפעלי המזון התעשייתי המשתמשים בביצים מפוסטרות, בהם החיידקים מושמדים בתהליך הפסטור, מידי שנה משתמשות משפחות רבות בתוצרת העודפת מחג הפסח לשימושים ביתיים שונים ובאופן שאינו בריא.

“חשוב לזכור”, אומרת  קלויזנר, “כי אסור לאכול ביצים שלא בושלו או טוגנו על האש בשל חשש ממשי מהידבקות בחיידק הסלמונלה. החיידק הקיים בביצה הולך ומתפתח, וככל שחולף הזמן הסיכון גובר, לעיתים גם אם תאריך התפוגה עדיין לא חלף.

“תסמיני המחלה קשים מאוד והם כוללים דלקת מעיים חריפה המלווה בחום שלעיתים גבוה מאוד, כאבי בטן עזים המלווים בשלשולים והקאות בלתי נשלטות. האשפוז גם הוא ממושך והוא בהחלט אינו שווה את התענוג המפוקפק”.