“צו עיקול זמני” • מה עומד מאחורי המילים המפחידות האלו

ע"ד אריאל דרור
|
ד' אייר התשע"ה / 23.04.2015 11:56
עורך דין אריאל דרור מברר מהו ‘צו עיקול זמני’ ומתי ניתן לעשות בו שימוש • האם ניתן להוציא צו כזה על כספים המצויים בעובר ושב? • ומה גובה הסכום שעדיין ניתן למשוך תחת הצו?

לאחר שבטורים הקודמים עסקנו בהיבטים השונים של תביעה לחלוקת רכוש, הפעם נעסוק בצו אותו ניתן לבקש במסגרת ניהול תביעה זו- והוא צו עיקול זמני (עד למתן פסק דין, או כל החלטה אחרת).

אדגיש כי ניתן להגיש בקשה שכזו הן במסגרת תביעת מזונות, והן במסגרת תביעה לחלוקת רכוש- כאשר מאמר זה יתמקד בסוג השני.

 כאשר מוגשת תביעה רכושית, הרי שפעמים רבות מתעורר צורך להטיל עיקול על הרכוש אותו ברצוננו לקבל בעתיד- כולו או מקצתו, כאשר זה אינו רשום בלעדית על שם התובע.

זאת, על מנת להבטיח כי לא יעשה כל שינוי ברכוש עד למתן פסק דין וחלוקת הרכוש בפועל- דבר אשר עלול לקחת זמן מה.

 באם ביהמ”ש או ביה”ד יחליט לתת צו שכזה, הרי שהעיקול בדרך כלל יחול על מחצית הרכוש כספים לכל היותר, מאחר והנכסים אמורים להתחלק חצי חצי בין בני הזוג.

 כאשר ניתן צו עיקול, בעל הנכס אינו יכול לבצע בו פעולות מסוימות.

לדוגמה, אם נרשם עיקול על חסכונות- בעל החסכונות לא יוכל למשוך אותם, בהתאם לגובה העיקול. כלומר, נניח ויש לו 10,000 ₪ חסכון, ונרשם עיקול על 4,000 ₪- הוא רשאי למשוך רק 6000 שח לכל היותר. יתר הסכום ישאר מעוקל עד למתן החלטה אחרת.

יובהר כי לא ניתן להטיל עיקול על כספים בעובר ושב, מאחר והדבר דרוש לכלכלה שוטפת.

 על מנת שבית המשפט יחליט על מתן צו עיקול זמני, יש להוכיח את  התנאים הבאים:

 ניתן לפנות בשאלות למייל:

[email protected]

כל האמור במאמר זה לא בא במקום ייעוץ משפטי פרטני ולא מהווה לו תחליף ויש לבחון כל נסיבות מקרה לגופו. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד.המאמר מנוסח בלשון זכר אולם מופנה לנשים ולגברים כאחד.