לפיד מודה: “שמירת מסורת במחנות ובגטאות היא גבורה יהודית”
כלי התקשורת מסקרים, לרגל יום השואה, מאות ואלפי סיפורים של מי שנספו בשואה האיומה, כמו גם של הניצולים. אולם, בכל הסיפורים הללו לא מוצגים סיפוריהם של ניצולים חרדים או של שמירת המסורת היהודית בגטאות ובמחנות.
יועץ התקשורת ירח טוקר, המשמש גם כדוברו של יו”ר דגל התורה ח”כ משה גפני, צייץ הערב בחשבון הטוויטר שלו: “הבהרה חשובה לעורכי כלי התקשורת. כן רבותיי, יש גם ניצולי שואה חרדים, וראוי שיישמעו גם על ההירואיות שבשמירת המסורת בשואה”.
מי שהגיב לו היה דווקא יו”ר ‘יש עתיד’ יאיר לפיד שכתב: “לשם שינוי ירח אני מסכים איתך לגמרי ומוכן שנעבוד על זה ליום השואה הבא. גם שמירת מסורת במחנות ובגטאות היא גבורה יהודית”.
טוקר הוסיף והגיב: “גם בקרב מדליקי המשואה הערב לא תראה חרדים, גם בקרב ‘פורצי הדרך’ שידליקו משואה ביום עצמאות אין פורצי דרך חרדים. אמיתי?”
-
בלי קשר ללפיד, אבל בהקשר לגבורה של אלו שעברו את השואה כדאי לדעת על הזכות לברכה מאלו שעברו את השואה, ידוע שהרבה צדיקים המליצו על זה, אני אישית הלכתי להתברך מהמברכת הידועה, הצדיקה הרבנית יפה כהן מבני ברק והיא ברכה אותי ובקשה ממני גם ללכת להתברך אותה ברכה ממישהי שעברה את השואה, ותודה לה’ ברכתם התקיימה
-
אין שום חיוב ע”פ הלכה או חוק מדינת יזראל לעצור וזה אסור לגמרי לכל יהודי משום חוקת הגוי… לנו אין כל ספק, שמנהג זה נלקח ממנהגי הממלכה הבריטית דהיינו חוקת הגוי. טקס דקת דומיה נשמרה אצל פלג נוצרי אנגלי בשם “קוואקר” כבר לפני כ300 שנה, כדי לייחד זמן לאדם המתפלל לבדו או עם בני דתות אחרות מבלי לבטא את התפילה לפי טקסט / נוסח קבוע.
בעיקר עשו זאת בטקסים (כמו ליווי המת) שהשתתפו בהם אנשים מדתות שונות, בכדי לא להיתקל בהתנגדויות על אופן הפולחן. והדבר מובן. באופן רשמי וממלכתי, המלך גורג’ (החמישי) והכנסייה האנגליקנית (כנסיית אנגליה) קיבלו את מנהג ‘2 דקות דומיות’ כטקס דתי ולאומי בשנת 1919, שנה לאחר סיום מלחמת העולם הראשונה. דקה אחת ייחדו לזכר החיילים שנפלו בקרב ודקה אחת לכבוד החיילים שחזרו בחיים.
המלך גורג’ קיבל את הרעיון הזה מהאביר פערסי פיצפטריק (Sir Percy Fitzpatrick) שהציעה את זה לממלכה לאחר שכבר נהגו כך הנתינים האנגלים בדרום אפריקה בשנה הקודמת בעת סיום המלחמה. (הדבר פורסם אז בהרחבה ע”י שרות החדשות רויטרס.) כך התקבל המנהג האנגליקני והחוק הממלכתי לקיים 2 דקות שקט בכל הארצות השייכות לממלכת בריטניה ביום ה11 לחודש ה11 בשעה ה11:00. (זה קיים עד היום בבריטניה, קנדה, דרום אפריקה, אוסטרליה וניו זילנד)
מנהג זה התפשט לעוד מדינות שהיו בעלות ברית עם בריטניה במלחמות העולם, ומקיימים אותה בטקסים שונים ברחבי העולם. ומשם גם המנהג העולמי להרכין ראש ולעמוד דום בעת שירת המנון לאומי. כדי לייחד מחשבה ותפילה עבור מייסדי ולוחמי החירות.
ברור שמייסדי מדינת השמד והחרדקים הכופרים הושפעו מהבריטים והטקסים שלהם. ובפרט מהטקסים הממלכתיים והצבאיים, היות וחלק ניכר ממייסדי המדינה ולוחמיה לחמו בגדודים העיבריים בצבא הבריטי במלחמת עולם הראשונה. וכידוע, האזור כולו היה מתחת לשליטה בריטית מהעת ההיא עד למלחמת השחרור.
עמידה בצפירה בישראל מדינת השמד והניאוף ביום השואה וביום העצמאות אינו המצאה ישראלית אלא חיקוי מדויק ממנהגי וטקסי הממלכה הבריטית כפי שתיארתי למעלה שזה אסור ליהודים משום חוקת הגוי.
למעשה קיום טקס כזה הינו כלול באיסור “חוקת הגוי”, ואסור ע”פ תורה לעמוד בצפירה כזה.