ארבעה ימים אחרי ‘החטיפה שלא הייתה’, הורה בית משפט השלום בירושלים, לשחרר את ניב אסרף וערן נגאוקר, שני הצעירים בני ה-22 מבאר שבע, החשודים בביום אירוע החטיפה של אסרף בליל בדיקת חמץ, ובסיוע למעשה.
נציגי המשטרה ביקשו מהשופט כי יורה על מעצר בית עד להגשת כתב האישום המזורז ביום ראשון, אך השופט דחה את הבקשה, משום שהחקירה הסתיימה וכי הצהרת התובע טרם הוגשה.
השניים שוחררו בתנאים מגבילים: הם הורחקו משטחי יהודה ושומרון ל-180 יום, דרכונם הופקד במשטרה, והם חויבו להפקיד 3,000 שקלים ולשלם ערבות של 5,000 שקלים. השניים חשודים – בין היתר – בבידוי ראיות, שיבוש הליכי משפט, הפרת הסדר הציבורי ובהפרעה לשוטר בעת מילוי תפקידו.
ערן נגאוקר חשוד גם בדיווח כוזב, אחרי שהתקשר למוקד המשטרה וסיפר שחברו נכנס לכפר הפלסטיני ולא שב.
בצהרים שוחח ניב אסרף, אשר עמד במוקד אירוע ‘החטיפה שלא היתה’, עם עיתונאים בביתו בבאר שבע.
על הנסיבות שהביאו אותו לרצון להיעלם הסביר אסרף, כי הרוויח כסף במשחק הוינר, וכי בעקבות זאת הגיעו אליו גורמים עברייניים שהכניסו אותו למצוקה בעקבותיה חשש לחייו. לטענתו, פנייתו למשטרה לא הועילה.
אסרף הדגיש כי לא תכנן לביים חטיפה, והדגיש כי אם היה מתכנן לביים חטיפה, לא היה הולך ללא כסף וללא כל ציוד.
“חטיפה לא תכננתי”, הבהיר בפתח דבריו, “הייתי במשטרה, לא קיבלתי מענה, תכננתי להיעלם. לא הגשתי תלונה, הייתי בקשר עם בלש בדרגה בכירה”.
לדבריו, זה קרה אחרי ש”קיבלתי שיחת טלפון שידעתי שאין ממנה דרך חזרה. תכננתי להיעלם ושיחפשו אותי. ישנתי על שתי גופיות, לא היה שום שק שינה”, סיפר אסרף.
אסרף ציין כי לא הבין איזו מהומה התפתחה סביבו: “לא היה לי קשר עם העולם. לא לקחתי פלאפון כי לא רציתי שיאתרו אותי. רציתי להעביר מסר שאם יקרה לי משהו – אנשים יבינו. אם אני הייתי רואה את כל הבלגאן שקרה לא הייתי נשאר שם… נדחקתי למצב שלא ידעתי מה יהיה לי, אני מצטער על מה שקרה”.
עורך דינו של אסרף ציין, כי הוא סירב להפוך לסוכן משטרתי וביקש את סיוע המשטרה, אולם במשטרה ניסו לעשות רווח על הגב שלו.