שבועות ספורים אחרי ששכר המינימום הועלה, סיכמו אמש ההסתדרות הכללית והתאחדות התעשיינים על העלאה נוספת של שכר המינימום: הוא צפוי לעמוד על 5,300 שקלים בשנת 2018.
בהסכם הוחלט על העלאה עקרונית של השכר ב-300 שקלים.
יחד עם זאת, במסיבת עיתונאים שערכו אמש, הודיעו יו”ר ההסתדרות, אבי ניסנקורן, ויו”ר נשיאות הארגונים העסקיים ונשיא התאחדות התעשיינים, שרגא ברוש, כי דרישת ההסתדרות לקבוע את שכר המינימום לשיעור של 52% מהשכר הממוצע במשק – העומד היום על 9,400 שקל – נדחתה, והוחלט להשאיר את שיעור ההצמדה ל-47%.
שרגא ברוש: “זה רגע היסטורי לכלכלה ולחברה בישראל. מדובר במהלך שנועד לאפשר את העלאת פריון העבודה בישראל שנמוך ב-23% מהממוצע במדינות ה-OECD, ונמצא כי קיימת קורלציה מובהקת בין רמת הפריון לרמת השכר. זאת, כשהשכר בישראל גם נמוך ב-25% מהממוצע ב-OECD”.
ניסנקורן: “אנו משנים כעת את חייהן של 700 אלף משפחות בישראל. מדובר בשינוי חברתי ושינוי במדדי העוני”.
ניסנקורן וברוש הביעו תקווה כי הממשלה החדשה שתוקם תכבד את ההסכם שנחתם הערב להעלאת שכר המינמום ותכיל אותו גם המגזר הציבורי.
לפני מספר שבועות החליטו הממשלה, ההסתדרות והמעסיקים על העלאה מדורגת של שכר המינימום ל-5,000 שקלים, החלטה שהצריכה את אישור היועץ המשפטי לממשלה, מאחר והתקבלה לאחר פיזור הכנסת.
הפעימה הראשונה של ההחלטה – העלאה ל-4,650 שקלים – נכנסה לתוקפה השבוע.
מי שמיהר לחגוג את ההחלטה הוא יו”ר ש”ס אריה דרעי: “לאחר מו״מ שנמשך בימים האחרונים, הודיע לי יו״ר ההסתדרות אבי ניסנקורן כי הגיע להסכמה עם נשיא התאחדות התעשיינים על העלאה נוספת של שכר המינימום ל-5300 ש״ח.
אני שמח שעוד לפני שהוקמה הממשלה התקבלה כמעט במלואה הדרישה החד משמעית של ש״ס להעלאת שכר המינימום, אעמוד על כך שנושא זה יעוגן גם בהסכם הקואליציוני.
מדובר בהתקדמות משמעותית בתוך חודשיים בלבד מאז העלינו את הדרישה.
אני מתחייב לדאוג שבסופו של דבר, דרישתנו תתקבל במלואה והשכר יגיע ל-30 ש״ח לשעה”.