המשא ומתן הקואליציוני: נציגי יהדות התורה הגיעו היום (ראשון) אל משכן הכנסת להמשך המו”מ עם נציגי הליכוד, מתוך מגמה לסגור על הסכם מול הליכוד, עוד לפני חג הפסח.
זאת מאחר וביהדות התורה ובש”ס הודיעו לליכוד כי במהלך ימי חול המועד של חג הפסח נציגיהם לא יקיימו פגישות.
כפי המסתמן כעת הליכוד ייענה לכל הדרישות של יהדות התורה, בנושא הקצבאות, הקיצוץ בכספי החינוך החרדי והשוויון בנטל. בנושאי התפקידים מסתמן כי מלבד משרד הבריאות שיוענק לח”כ יעקב ליצמן וראשות ועדת הכספים לח”כ משה גפני, תקבל יהדות התורה גם תפקיד סגן שר עבור ח”כ מאיר פרוש, ואת ראשות ועדת הפנים עבור ח”כ אורי מקלב.
בשיחה עם ערוץ 7 התייחס ח”כ מאיר פרוש להתקדמות המשא ומתן: “עד שדברים לא נחתמים אי אפשר לדעת שום דבר. יש רצון ויש אווירה טובה, יש רצון לעגל דברים. יותר משנתיים לא עבדנו יחד ואולי גם היינו בעימות. יש דברים שלא רואים עין בעין”.
בנוגע לאפשרות של הקמת ממשלת אחדות, אמר פרוש כי הסוגיה לא נוגעת למפלגתו: “אני לא מאמין שבוז’י הרצוג הולך לממשלת אחדות, הרי את הבחירות בוז’י יזם, הוא טען שהכל תקוע בנושא הכלכלי והנושא המדיני, הוא בהחלט הגיע להישג מרשים, אבל לממשלה זה לא הגיע. איך הציבור יסתכל על הרצוג שיילך לממשלת נתניהו?
על השאלה האם ליהדות התורה אין בעיה לשבת עם המחנה הציוני בממשלת אחדות, השיב פרוש: “ממשלת אחדות היא ממשלת תקיעה לאומית. זה לתקוע נושאים ולא לעשות כלום. בוז’י הזהיר את עם ישראל מאפשרות כזאת ולכן משך את ציפי לבני מהממשלה כדי שלא יהיו תקועים לטענתו. אז עכשיו זה יהיה אפשרי רק כדי לסדר ג’ובים למחנה הציוני?”
בתוך כך, יו”ר פורום הרשויות החרדיות במרכז השלטון המקומי, ראש העיר ביתר עלית, מאיר רובינשטיין, פנה לחברי סיעת יהדות התורה בכנסת, וליו”ר ש”ס אריה דרעי, בבקשה להכניס את נושא קיפוח הרשויות החרדיות במסגרת המו”מ הקואליציוני.
לדברי רובינשטיין, אמנם על הפרק עומדות סוגיות כבדות משקל, כמו חוק הגיוס, ועניינים נוספים שגופי תורה תלויים בהם – אך לצד התיקון היסודי בנושאים שהינם עיקרי הדת, חובה לתקן גם את הפרטים הללו, שמשפיעים באופן ישיר על הציבור המתגורר ברשויות החרדיות.
כך, למשל, מזכיר רובינשטיין את האפליה שבוצעה בממשלה האחרונה במסגרת קייטנות הקיץ של משרד החינוך, כאשר החינוך החרדי נושל לחלוטין מכל תקצוב. בנוסף, גם קוצצה בשנה האחרונה תכנית הצהרונים, המיועדת לערים בעלת דירוג סוציו-אקונומי נמוך, דבר שהשפיע בעיקר על הציבור החרדי.
במכתב גם מוזכרת שורת נושאים ארוכה החשובה לרשויות החרדיות, כמו תיקון נוסחת מענקי האיזון, והפסקת קיפוח הרשויות החרדיות בנוסחה הקיימת, מעבר לתקצוב דיפרנציאלי לרשויות, כגון במשרדי הרווחה, החינוך;
הכנת תכנית חומש לתקצוב בינוי והרשאות כיתות לימוד למגזר החרדי;
הקמת “מתיא” ו”מרכזי פסגה” בערים החרדיות – שעד כה נבצר מהן להשתמש במרכזים האזוריים הקיימים, בשל חוסר התאמה לאורח החיים החרדי;
השוואת הביקורות ומתן הרישיונות במוסדות החינוך לרף המקובל בכל מוסדות החינוך הממלכתיים ברחבי הארץ;
וכן תקצוב, תכנון והפשרת אזורי תעשייה ומסחר ברשויות החרדיות, בהתאם לתקצוב הכללי ליתר הרשויות ברחבי הארץ.
“רשימת העוולות שנעשו כלפי הציבור החרדי בשנתיים הללו גדולה, ואי אפשר לפורטם כי רבים הם, אולם נושאים אלו חייבים לבוא לתיקון, כי ביטולם זהו קיומנו”, כתב רובינשטיין.
הערב ייפתח סוף-סוף המו”מ של סיעת הליכוד עם סיעת כולנו בחדר סיעת הליכוד בכנסת, ולאחר מכן תתקיים פגישה עם ש”ס.