מתכון ייחודי לפורים: אזני המן חלביים עם מלית גבינות ופסטו
החומרים לבצק:
500 גרם קמח
25 גרם שמרים טריים
1.5-2 כפות סוכר
1/2 כף מלח
1/2 כוס שמן זית
300-325 מ”ל מים
לציפוי:
ביצה טרופה מדוללת בכף מים
למלית הגבינות:
150 גר’ גבינת קשקבל מגוררת
150 גר’ גבינה בולגרית מגוררת
200 גר’ גבינה לבנה 5%
60 גר’ פירורי לחם
2 כפות פסטו
מלח , פלפל ואגוז מוסקט
•לערבב את כל החומרים יחד עד שתתקבל מחית חלקה ואחידה. לשמור במקרר לספיגת טעמים ולהתייצבות התערובת.
אופן הכנת הבצק:
– מנפים את הקמח ומפוררים את השמרים לתוכו. מערבבים היטב ומוסיפים את שאר החומרים, לשים כ-10 דקות לערך עד שנוצר בצק גמיש. אם הבצק דביק או רטוב מדי, יש להוסיף מעט קמח.
– מכסים את קערת הבצק בניילון ומתפיחים כשעה.
– מוציאים את הבצק, לשים מעט בידיים, מחלקים ל-20 כדורים ומתפיחים לעוד 10 דקות.
– משטחים כל כדור לעיגול בקוטר כ 12 ס”מ.
– שמים בכל עיגול כפית מהמלית, מברישים את השוליים בחלבון ומקפלים משלושת הצדדים לצורת אוזן המן ומהדקים. יש להשאיר באמצע מעט מקום בלתי מהודק שהמלית תציץ.
– מעבירים לתבנית, מורחים בביצה ומתפיחים עוד 15-20 דקות.
– מחממים תנור ל-170 מעלות ואופים כ- 15 דקות עד הזהבה.
תגובות
אין תגובות