משלוח מנות מקורי: סלט ירושלמי • איך מתבלים נכון?

יעל חן
|
כ"ח שבט התשע"ה / 17.02.2015 12:08
נמאס לך ממשלוחי המנות השגרתיים, הכוללים מיני מתיקה ובקבוק יין? • למה לא ארוחת בוקר נחמדה? סלסילת לחמניות, בקבוקון שוקו ו…סלט ירושלמי • המתכון באדיבות קפית – רשת מסעדות חלביות כשרות בירושלים

 מתכון ל’סלט ירושלמי’ במשלוח המנות:

120 גר’ עגבנייה

150 גר’ מלפפון

30 גר’ בצל סגול

10 גר’ פטרוזיליה קצוצה

50 גר’ ויניגרט לימון

45 גר’ טחינה

ביצה קשה – פרוסה

1/4 בייגל קלוי

גרגרי חומוס חמימים-אפשר גם מסוננים מקופסה

סלסילת לחמים + חמאה.

אופן ההכנה:

• קולים את הבייגל עם שמן זית וסומאק

• חותכים את כל הירקות ידנית

• מערבבים ומתבלים

• איך מתבלים נכון? – מניחים בתחתית הקערה את הבייגל הקלוי עם שמן זית וסומאק, מעליו את הסלט, מעליו כף טחינה, גרגרי חומוס בטמפרטורת החדר ומעל הכל ביצה פרוסה.

• הצעת הגשה עם יין: קאווה/ מוסקטו מבעבע, או כל יין קינוח צונן לפי הטעם.