שוחד הבנייה: 11 החרדים מויליאמסבורג – שוחררו לביתם

שמוליק קרסיק
|
כ"ב שבט התשע"ה / 11.02.2015 01:58
11 תושבי שכונת ויליאמסבורג שנעצרו על ידי משטרת ניו יורק, בחשד למעורבות בפרשיית שוחד של פקחי בנייה – שוחררו בערב על ידי בית המשפט • חלק מהעצורים שוחררו ללא ערבות, בעוד אחרים שוחררו בערבות הנעה בין 5000 ל-25 אלף דולר

11 תושבי שכונת ויליאמסבורג שנעצרו ביום שלישי לפנות בוקר על ידי משטרת ניו יורק, בחשד למעורבות בפרשיית שוחד של פקחי בנייה – שוחררו בערב (שעון ניו יורק) לביתם.

חלק מהעצורים שוחררו על ידי בית המשפט ללא כל ערבות, בעוד אחרים שוחררו בערבות הנעה בין 5000 ל-25 אלף דולר. יתר העצורים הואשמו בעבירות שחיתות שונות ומגוונות.

במסגרת הפרשה נעצרו כ-50 פקחי בניה, מהנדסים וקבלנים, בחשד למתן ולקיחת שוחד. 11 מהעצורים היו חרדים, תושבי שכונת ויליאמסבורג, המואשמים כי שילמו לפקחי הבניה והמהנדסים שוחד, כדי שאלה ידלגו על ביקורות, או יסתירו עבירות בניה שלא טופלו.

העצורים הובלו לתחנת המשטרה, ומשם הוסעו בארבעה ‘וואנים’ משטרתיים להקראת גיליון האישומים נגדם, שבוצעו החל משנת 2012.

מקורות במשרד התובע סיפרו לעיתון דיילי ניוז של ניו יורק, כי אחד מפקחי הבניה נעצר לפני כחודש, כאשר בידיו סם מסוג קוקאין ונשק. הפקח נתפס כאשר הוא לבוש במדי העירייה, והסמים התגלו בחיפוש מהיר בתא המטען של הרכב העירוני. בחיפוש בביתו נתגלה הנשק.

על פי אותו מקור, בין העצורים מספר קבלנים – חלקם, כאמור, חרדים תושבי וויליאמסבורג; שמונה פקחי בניה, שני מנהלי מחלקות פיקוח; חמישה פקחי שימור ופיתוח; ועובד שירות לעסקים קטנים.

החקירה נפתחה לפני כשנתיים, אז התקבלה במשרד התובע תלונה על אירוע בודד של קבלת שוחד.

במהלך החקירה שנפתחה, נתגלו פרשיות רבות שאינן קשורות זו לזו, עדות לעד כמה פשה נגע השוחד במחלקת ניהול הבניינים בעיר.

החוקרים מלשכת התובע הכללי של מנהטן הקליטו מספר בעלי נכסים, המודים כי חוקי התכנון והבניה הופרו במהלך שיפוצי בניינים ברובע מנהטן, וכי בעזרת תשלום לפקחי הבניה צוין כי הליקויים טופלו – אף כאשר הם נותרו בעינם.

לדברי המקור במשרד התובע, רוב 100 הבניינים הבעייתיים ממוקמים במנהטן ובברוקלין.

העצורים הובלו לבית המשפט, שם כאמור, שוחררו החרדים שנעצרו בשכונת ויליאמסבורג לביתם.

‘מחלקת הבניינים’ (בילדינג’ס אפרטמנט) בעיריית ניו יורק הינה בעלת סמכויות רבות, יותר מאשר המקבילה הישראלית, כאשר כל שיפוץ מגודל מסוים מחויב באישורים.