סקר וואלה: הרצוג מאבד גובה, בנט לא מתאושש מפרשת אוחנה

הסיכויים של גוש השמאל להרכיב ממשלה הולכים וקטנים: הרצוג ולבני איבדו השבוע שלושה מנדטים • הליכוד ממשיך להוביל עם 26 • בנט לא מתאושש מהפיאסקו של שריון אלי אוחנה ומקבל רק 12 מנדטים • מרצ פוגשת את אחוז החסימה • והמפלגות החרדיות שומרות על המנדטים מהסקר הקודם: ש"ס ויהדות התורה 7 מנדטים כל אחת, 'יחד' - 4
יוני גרין
ט"ז שבט התשע"ה / 05.02.2015 11:20

מסקר של TNS טלסקר עבור אתר וואלה, המפרסם הבוקר (חמישי) עולה כי אילו הבחירות היו נערכות היום, מפלגת הליכוד הייתה זוכה ל-26 מנדטים. לפי נתוני הסקר, הנזק שנגרם לנתניהו מ’פרשת הבקבוקים’ זניח, והסיכויים שהוא ירכיב את הממשלה הבאה גדלים.

דווקא רשימת המחנה הציוני רושמת את השבוע הגרוע ביותר, כאשר היא יורדת בשלושה מנדטים בשבוע אחד – מ-26 מנדטים בסקר האחרון, ל-23 בלבד בסקר הנוכחי.

מי שיכול לחייך השבוע הוא דווקא יו”ר יש עתיד, יאיר לפיד, שרושם עלייה של שני מנדטים – משמונה בסקר הקודם ל-10 מנדטים בסקר הנוכחי.

הבית היהודי בראשות נפתלי בנט לא מתאושש מהפיאסקו של שיריון  אלי אוחנה, ונותר על 12 מנדטים, כמו בסקר הקודם.

ישראל ביתנו, מפלגתו של אביגדור ליברמן, מתחזקת מעט ועולה לשבעה מנדטים. מדובר בנתון מעודד עבור שר החוץ, שעמד בשני הסקרים האחרונים על שישה מנדטים בלבד. אמנם זה רחוק מאוד מ-16 המנדטים שהבטיח ליברמן לקבל בקלפיות, אולם לפי סקר זה, הצניחה החדה בתמיכה במפלגתו נבלמה.

מפלגת כולנו, בראשות משה כחלון, עולה אף היא במנדט אחד, משבעה לשמונה מנדטים.

הרשימה הערבית המשותפת נותרת יציבה על 12 מנדטים.

המפלגות החרדיות שומרות על המנדטים מהסקר הקודם: ש”ס ויהדות התורה מקבלות שבעה מנדטים כל אחת, ו’יחד’, בראשות אלי ישי, מקבלת ארבעה מנדטים.

גם מרצ מקבלת בסקר זה ארבעה מנדטים, כמו בסקר הקודם.

אין אלטרניטיבה לנתניהו

הסיכויים להרכיב קואליציה נוטים בבירור לטובת ראש הממשלה בנימין נתניהו. בגוש השמאל לא מצליחים להעביר מנדטים מגוש הימין, ומאז תחילת הקמפיין הוא שומר על יתרון קל של כארבעה מנדטים. מרבית התנודות המספריות הן בתוך הגושים עצמם.

ניתוח ריאיונות טלפוניים עם 425 נשאלים, המהווים מדגם אקראי ומייצג של האוכלוסייה היהודית הבוגרת בישראל, מעלה כי 52.1% מהם סבורים שנתניהו הוא המועמד המתאים לכהן כראש ממשלה. הרצוג, לעומתו, זכה ל-30.8% תמיכה.

עבור שניהם, מדובר בעלייה של שלושה אחוזים מהסקר האחרון, ובהתאמה, שיעור המתלבטים ירד מ-23% ל-17.1% בסקר הנוכחי.

התשובות לשאלה: “האם אתה מעוניין או לא מעוניין שבנימין נתניהו ימשיך לכהן כראש ממשלת ישראל אחרי הבחירות?” – העלו תמונה מורכבת יותר. 38.5% ענו כי הם “לא מעוניינים כלל” שנתניהו ימשיך לכהונה נוספת, ואילו 11.8% אחוז אמרו כי “אינם מעוניינים”. זאת, לעומת 26.3% בלבד שאמרו כי הם “מאוד מעוניינים” שנתניהו יכהן בתפקיד קדנציה נוספת, ו-18.8% שאמרו כי הם “די מעוניינים” בכך. יתר הנשאלים לא השיבו על השאלה.

בפילוח התוצאות לשאלה זו לפי התמיכה המפלגתית, עולה נתון מעניין נוסף: רוב מכריע של מצביעי כחלון לא רוצה בהמשך כהונת נתניהו. 47% “לא מעוניינים כלל” בהמשך כהונתו, ו-27% נוספים “אינם מעוניינים”.

הסקר נערך על בסיס ריאיונות טלפוניים של 500 נשאלים בגילים 18 ומעלה, המהווים מדגם מייצג של האוכלוסייה הבוגרת בישראל. טעות הדגימה המירבית היא שני מנדטים.

הדפס כתבה

תגובות

הוסף תגובה חדשה
אין תגובות