ט”ו בשבט: מתכון לעוגיות מעמול ממולאות בתמרים

זה הזמן למלא את הבית בריחות מדהימים של אפייה • והפעם: מתכון לעוגיות תמרים • מאת שמרית גולדברג צפדיה, שפית הבית של 'ניופאן גורמה'
יעל חן
ט"ו שבט התשע"ה / 04.02.2015 16:54

חומרים:

5 כוסות קמח

200 גר’ חמאה

1/2 כוס שמן חמניות

1/2 כוס מיץ תפוזים

1 כף סוכר

1 שקית אבקת אפייה

גרידת תפוז

1 קופסת ממרח תמרים

אבקת סוכר

אופן ההכנה:

1.       בקערה שמים את כל חומרי הבצק ומחלקים ל-3 חלקים.

2.       מרדדים כל חלק למלבן, מורחים את ממרח התמרים ומגלגלים לרולדה.

3.       בעזרת סכין מסמנים על הרולדה חריצים במרווחים של סנטימטר וחצי, כדי להקל על פריסה העוגיות לאחר האפייה.

4.       אופים את הרולדות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, עד לקבלת גוון זהוב בהיר.

5.      פורסים לעוגיות כשהגלילות עדיין חמות, ומפזרים אבקת סוכר.

–          הכמות מתאימה ל-30-40 עוגיות

הדפס כתבה

תגובות

הוסף תגובה חדשה
אין תגובות