תנשנשו: מה היתרונות והחסרונות של פירות יבשים? • טיפים ומתכונים

ד"ר אולגה רז
|
י"ד שבט התשע"ו / 24.01.2016 19:14
לכבוד ט”ו בשבט: ד”ר אולגה רז, ראש המחלקה למדעי התזונה בפקולטה למדעי הבריאות באוניברסיטת אריאל, עושה סדר בפירות היבשים • האם הם משמינים? מהם היתרונות שטמונים באכילתם?

ט”ו בשבט, חג האילנות, מתקשר אצלנו לשולחן עמוס בפירות יבשים. זהו מנהג שנשמר מימי הגלות: היהודים אכלו בחג זה פירות יבשים לזכר פירות ארץ ישראל.

בקבוצת הפירות היבשים ישנם הפירות ה’קלאסיים’ כמו תמר, שזיף, משמש, בננה, צימוקים ותאנים, אליהם הצטרפו במהלך השנים פירות נוספים – מקיווי ועד תות שדה.

מה היתרונות ומה החסרונות של הפירות היבשים?

יתרונות של פירות יבשים:

חסרונות של פירות יבשים:

טיפים לצריכת פירות יבשים:

  1. הכל עניין יחסי– למרות הערך הקלורי הגבוה ברור שפירות יבשים עדיפים על פני נשנושים אחרים עוגות, עוגיות, חטיפים ושוקולד
  2. עדיף טבעי – פירות יבשים טבעיים כמו צימוקים, שזיפים ומשמשים עדיפים על פני פירות שמכילים תוספת של סוכר כמו פפאיה, אננס ובננה – אלו מהווים ממתק לכל דבר ועניין
  3. לא לשכוח לרחוץ – איננו יודעים מהיכן הגיעו הפירות ובאילו תנאים יובשו ולכן מומלץ לרחוץ את הפירות היבשים היטב אפילו במים חמים – זה גם מנקה וגם משפר מרקם וטעם

 דר אולגה רז

מתכונים בריאים עם פירות לכבוד ט”ו בשבט מתוך הספר ‘מרזים עם אולגה רז’:

תפוח עץ חם-קר:

חומרים:

אופן ההכנה:

1. מוציאים את ליבת התפוחים ופורסים לטבעות בעובי כ-1/2 ס”מ. מסדרים על תבנית

אפייה משומנת קלות, בוזקים קינמון ואבקת דיאטיפ ואופים בגריל עד להשחמה עדינה.

2. מניחים כמה פרוסות תפוחים בכל צלחת אישית ועליהן כף מהגלידה, מקשטים בקליפת

תפוז מגוררת ומגישים.

פנקייק מופחת קלוריות:

חומרים:

אופן ההכנה:

1. מערבבים בקערה את כל החומרים עד לקבלת בלילה חלקה.

2. מרססים על מחבת חשמלית או מחבת טפלון ספרי שמן ומחממים.

יוצקים מהבלילה למחבת. כשמתחילות להופיע בועות, הופכים ומטגנים מהצד השני.

 הטיגון במחבת רגילה או במחבת טפלון.

• ד”ר אולגה רז היא ראש המחלקה למדעי התזונה בפקולטה למדעי הבריאות באוניברסיטת אריאל