סקר TNS: איחוד בימין יניב רק 37 מנדטים; דרעי ממריא ל-8

נחמן גור
|
א' שבט התשע"ה / 21.01.2015 09:48
מסקר שערך מכון TNS עבור אתר וואלה עולה: רשימה משותפת של נתניהו ובנט תניב רק 37 מנדטים, לעומת 24 לליכוד ו-16 לבית היהודי כשהן רצות בנפרד • העבודה 25 מנדטים • ש”ס ממריאה: 8 מנדטים • במקרה של איחוד בימין ש”ס תקבל 9 מנדטים • יהדות התורה בכל מצב 8 מנדטים

מסקר מכון TNS עבור אתר וואלה עולה, כי רשימה משותפת של הליכוד והבית היהודי תגרוף 37 מנדטים.

 ההחלטה של ‘וואלה’ לערוך שני מדגמים, האחד של מפת המפלגות הקיימת והשני של איחוד מפלגות הימין, מגיעה על רקע הערכות במערכת הפוליטית כי מדובר באפשרות קיימת, גם אם סיכוייה להתממש נמוכים.  

אפשרות האיחוד נדחתה בעבר, אולם צצה שוב השבוע, מתוך כוונה להבטיח קואליציית ימין. עם זאת, ההחלטה צריכה לעבור את אישור מרכז הליכוד, והיא ככל הנראה תישאר בתחום התיאורטי בלבד.

לאפשרות האיחוד של שתי המפלגות ישנן גם השלכות ישירות על מספר המנדטים שמקבלים ליברמן ודרעי.

סקר וואלה

על פי הסקר, ישראל ביתנו מקבלת שישה מנדטים במצב הנוכחי. מדובר בהתאוששות של מנדט אחד בהשוואה לסקר הקודם, שנערך לפני שבוע אז קיבלה המפלגה 5 מנדטים בלבד. עם זאת, כשהוצגה לנשאלים האפשרות לבחור ברשימה משותפת של הליכוד והבית היהודי, שני מנדטים מתוך אלה שבחרו בנתניהו או בבנט בנפרד עוברים לליברמן – שמקבל בתרחיש זה שמונה מנדטים.

גם דרעי צריך להתפלל לאיחוד בימין: בעוד שבמפת המפלגות הנוכחית, הסקר חוזה לו שמונה מנדטים, המהווים שיפור של מנדט אחד מהשבוע שעבר, תסריט האיחוד מעביר אליו מנדט נוסף. בתרחיש כזה, ש”ס בראשותו זוכה לתשעה מנדטים, הנתון המחמיא ביותר שלה זה חודשים ארוכים.

כחלון נותר יציב עם שמונה מנדטים ומרצ יציבה עם חמישה בלבד.

‘יחד-העם איתנו’ של אלי ישי ומפלגת ‘עלה ירוק’, לא עוברות את אחוז החסימה.

סקר וואלה

בדומה לכל הסקרים בשבועות האחרונים, לנתניהו יש אפשרויות רבות ומגוונות יותר להרכבת ממשלה מאשר הרצוג, בוודאי על רקע ההצהרות ההדדיות מצד אביגדור ליברמן וגלאון, על כך שלא יסכימו לשבת יחד בקואליציה.

על פי הסקר הנוכחי, הבית היהודי והליכוד שוות בנפרד 40 מנדטים, שניים פחות מהשבוע שעבר. מנגד, מקבלים המחנה הציוני (ירידה של מנדט מהשבוע שעבר), מרצ ויש עתיד 39 מנדטים, מה שצפוי לעורר דילמות לא פשוטות עבור הנשיא.

הסקר נערך אתמול (שלישי) בקרב מדגם מייצג של 500 נשאלים בגיל 18 ומעלה, המהווים מדגם מייצג של האוכלוסייה הבוגרת בישראל. טעות הדגימה המרבית בסקר היא שני מנדטים.