אוצרות הטבע: מתחת לפני האדמה, בעומק של 12 אינץ’, צומחות פטריות בשם ‘הכמהין הלבנים’ [WHITE TRUFFLE], ששווין עשוי להגיע למאות אלפי דולרים. כן, כמו יהלומים.
הפטריות הללו נמכרות בדרך כלל במסעדות יוקרה באיטליה, ומחירה של הפטריה הקלאסית – הפשוטה, נע בין 2600, ל- 5000 דולר לק”ג.
אלא שהפטריות הללו עשויות גם להגיע למחירים גבוהים בהרבה.
בשנת 2007 התגלתה הפטריה הגדולה בעולם, במשקל 3 פאונד [1.47 ק”ג] והיא נמכרה תמורת 375,000 דולרים.
מה מיוחד כל כך בפטריות המוזרות הללו?
אלו שטעמו אותן מספרים כי יש להן טעם ייחודי ומעניין. תערובת של ‘חושך, יין טוב, וגבינה קשה’ – היתה התשובה הרווחת. הרבה מתארים גם ‘תחושת ריחוף קלה’ אחרי הטעימה.
את הפטריות אוכלים בדרך כלל כשהן קרות, והמנה המועדפת היא שילובן עם תבשיל פסטה.
קשה למצוא
כמו כל דבר יקר, גם הפטריות הלבנות נדירות, וקשות לאיתור. הן גדלות מתחת לאדמה, מתחת לעצים מיוחדים, והמומחים הגדולים ביותר באיתורם הם דווקא… כלבים וחזירים. חוש הריח המיוחד שלהם מוביל אותם אל המקום המדויק בו כדאי לחפור ולדלות את המזון היקר.
אלא שהחזירים מסתבר, אוהבים את הפטריה באופן יוצא-דופן. והנסיונות להיעזר בהם גרמו לכך שרוב הפטריות היקרות נאכלו על ידם. השימוש, אפוא, נעשה בעיקר על ידי כלבים שאומנו לכך.
שוק הפטריות הלבנות מגלגל מליונים מידי שנה, ומדובר בעסק המזכיר מכרה יהלומים.
קיימים בתי ספר מיוחדים בהם מכשירים ‘ציידי פטריות’ שמתאמנים במשך שנים כיצד לאתר את אותן פטריות יקרות. את הלימודים לכך מתחילים כבר בגיל צעיר.
התחרות הגדולה, והמשאב המועט כל-כך, גורמים לשתי תופעות לא מאד רצויות: לא מעט כלבים מאומנים מורעלים על ידי המתחרים, שחוששים שהכלבים של המתחרה יזהו את הפטריות ראשונים.
בנוסף, כל ניסיון לדלות מידע, אינפורמטיבי או מדעי, אודות הנושא מהציידים נתקל בחומה של שתיקה הנובעת מהחשש הגדול כי מישהו הולך למצוא את הפטריות היקרות לפניהם.
אז אם אתם ממש אוהבים פטריות, ולא לצרכי מחקר, סעו לאיטליה, ושברו קודם את קופת החיסכון שלכם.
[מקור: real reading].