הממשלה אישרה את העלאת שכר המינימום ל-5,000 שקל
הממשלה אישרה היום (ראשון) את העלאת שכר המינימום ל-5,000 שקל בחודש בשלוש פעימות. הליך האישור של ההחלטה יחל בכנסת ביום רביעי.
כזכור, בעקבות סיכום מיוחד בין סיעות הכנסת אישר היועץ המשפטי לממשלה יהודה וינשטיין כי החקיקה להעלאת שכר המינימום יכולה להתבצע גם בתקופת הבחירות.
עם זאת, היועץ לא אישר לעגן בחקיקה זו גם את השינוי הקבוע להעלאת הבסיס לחישוב שכר המינימום ל-52% מהשכר הממוצע, וסוגיה זו תטופל לאחר הבחירות.
“היו מי שאמרו לדחות את זה לממשלה הבאה, אבל ל-700 אלף ישראלים אין זמן לחכות”, אמר שר הכלכלה נפתלי בנט. “כבר ב-1 באפריל יעלה השכר ב-350 שקל ולאחר שתי פעימות נוספות – יגיע ל-5,000 שקל”.
יו”ר ההסתדרות אבי ניסנקורן אמר: “הממשלה נתנה היום תוקף סופי להסכמות שהושגו בין ההסתדרות לבין המעסיקים. החלטה זו מסייעת הלכה למעשה בצמצום הפערים החברתיים ובהפחתת חוסר השוויון בישראל. בעוד פחות משלושה חודשים 700 אלף משפחות יתחילו להרגיש בשינוי”.
יו״ר תנועת ש״ס אריה דרעי הגיב על החלטת הממשלה: “ממשלה שלא עשתה כלום למען אותם אזרחים שקופים, נזכרה עכשיו ליישם חלקית את תוכניתה של ש״ס ובערב הבחירות להעלות להם מעט את השכר. תנועת ש״ס הציבה שני תנאי סף להצטרפותה לכל ממשלה עתידית לאחר הבחירות, העלאת שכר המינימום ל-30 ש״ח לשעה וביטול המע״מ על מוצרי יסוד”.
ראש הממשלה בנימין נתניהו אמר בפתח ישיבת הממשלה כי ישראל תפעל להקטין את התלות הכלכלית שלה במערב אירופה, וזאת בשל גל של “איסלאמיזציה” ו”אנטי-ציונות” ששוטף את מערב אירופה, כדבריו.
דבריו של נתניהו נאמרים על רקע החלטת בית הדין הבינלאומי בהאג לפתוח בבדיקה מקדמית על התנהלות ישראל ב’צוק איתן’, ולבדוק האם בוצעו פשעי מלחמה מצד ישראל.
ההחלטה גררה גינויים קשים מצד ישראל וגם ארה”ב גינתה את המהלך.
“ההחלטה של התובעת בבית הדין הבינלאומי להתחיל בדיקה נגד מדינת ישראל זה שיא של צביעות והיפוך הצדק”, אמר נתניהו.
“כבר נתקלתי בתופעות כאלה במהלך שנותיי בשירות הציבורי בייצוגה של מדינת ישראל גם כשגריר באו”ם גם כראש הממשלה, אבל ההחלטה של התובעת כאן שייכת לקטגוריה בפני עצמה. היא נותנת לגיטימציה לטרור הבינלאומי בחסות בינלאומית.
“אנחנו נילחם בזה בכל דרך ונגייס גם אחרים שיילחמו באבסורד הזה – והם כבר מתגייסים. אנחנו נגן על זכותה של ישראל להגן על עצמה. אנחנו לא ניתן לחיילי צה”ל לעמוד בפני טריבונל בינלאומי.
“אני מבקש גם לומר שהצעדים האלה לא ירתיעו אותנו מלעשות את הדברים הדרושים להגנתה של מדינת ישראל ואזרחיה.
“אחת הדרכים לפעול מול הצעדים הבוטים הללו היא כמובן לחזק את המדינה ואחד הדברים שאנחנו עושים הוא לחזק את העלייה. אנחנו נקבל היום דיווח בממשלה על המשך הסרת החסמים להקל על עלייתם של יהודי צרפת, יהודי אירופה בכלל ויהודים באשר הם. ואנחנו מתכוונים להביא גם החלטה בישיבתה הבאה של הממשלה כדי לממש את ההקלות הללו.
” חיזוק נוסף זה כמובן חיזוקה של כלכלת ישראל. אנחנו נקדם היום בברכה את ראש ממשלת יפן, שינזו אבה, שמגיע עם משלחת גדולה של מאה אנשי ממשל ומאה ראשי חברות יפניות מן המובילות בעולם.
“אני מזכיר לכם שכלכלת יפן היא השלישית בגודלה בעולם, ויש כאן רצון משותף שבא לידי ביטוי בביקור שלי ביפן לפני כמה חודשים, להדק את הקשרים, להגדיל את הסחר ולהגדיל את ההשקעות בין ישראל ליפן. זה תואם חזון ברור שלי לגוון את השווקים שלנו. זה בא לידי ביטוי בביקור שלי בסין לפני שנה וחצי ובפגישות בעצרת האו”ם האחרונה עם ראש ממשלת הודו, ועכשיו הביקור עם יפן. זה חלק מהפתיחה של ישראל לשווקים במזרח.
“אני מדגיש את השווקים במזרח לא משום שאנחנו רוצים לוותר על השווקים האחרים, אבל אנחנו בפירוש רוצים להקטין את התלות שלנו בשווקים מסוימים במערב אירופה.
“מערב אירופה עוברת גל של איסלאמיזציה, של אנטישמיות ושל אנטי ציונות – גלים כאלה שוטפים אותה, ואנחנו רוצים להבטיח שמדינת ישראל, יהיו לה לאורך השנים שווקים מגוונים ברחבי העולם. גם כאן אנחנו רוצים להקטין את הריכוזיות.
“אנחנו כמובן גם מקדמים פיתוח של ישראל בתחומים אחרים. מה שמעניין את יפן ומעניין גם כלכלות אחרות זה ישראל טכנולוגית. היום אנחנו נקבל דיווח בממשלה על פעולתנו לקדם את ישראל הדיגיטלית.
“זה מקביל לבנייה הגדולה שאנחנו עושים של תשתיות תחבורה. אנחנו גם בונים תשתיות של תקשורת מהירה, שמצמצמים גם כאן את הפריפריה החברתית, נותנים לכל ילד וילדה בישראל נגישות לעולם המחר.
ובסוף, אנחנו גם מחזקים את מדינת ישראל ואת כל שכבות האוכלוסייה בזה שאנחנו דואגים גם לשכר מינימום. אנחנו העלינו את שכר המינימום בפעם הראשונה ב-2011, אם אינני טועה לארבעת אלפים ושלוש מאות שקל, עכשיו אנחנו מעלים את שכר המינימום פעם נוספת לחמשת אלפים שקל.
אני חושב שהדבר הזה משקף את הרצון שלנו לעזור לכל חלקי החברה, ואני שמח שהדבר הזה נעשה בהסכמה עם המעסיקים והעובדים”.
-
כדי שמשהו יזוז, כשזה לטובת אזרחי ישראל, צריך בחירות