“פישבורגר”
מאת: צחי בוקששתר, שף הרשת “בלאק”
חומרים ל 4 מנות:
- 1 ק”ג פילה סלמון טרי או מופשר
- 50 גרם סלמון מעושר
- צרור בצל ירוק
- שן שום אחת
- מעט ג’ינג’ר מגורר
- 4 כפות רוטב טריאקי טוב
- מעט שמן קנולה לטיגון
- לחמניות ותוספות להגשה
לרוטב:
- 2 כפות חרדל דיז’ון משובח
- 1 כף חרדל עם גרגרים
- 1/2 כוס יין לבן
- 1/2 כוס שמנת מתוקה
אופן ההכנה:
- מנקים את הפילה מער ועצמות, אבל לוקחים גם חלקים שמנים. שומן הסלמון בריא ביותר. קוצצים את הבצל הירוק. את החלק הלבן מטגנים במעט שמן לצבע זהוב בהיר.
- את בשר הסלמון טוחנים במעבד מזון עם הבצל המטוגן, ג’ינג’ר מגורר, שום כתוש ורוטב הטריאקי. מוסיפים את הבצל הירוק הקצוץ ומערבבים בקערה ביד.
- יוצרים בידיים רטובות קציצות גדולות ומעצבים כמו המבורגר גדול. מניחים לנוח לפחות שעה, במקרר, מכוסה היטב, רצוי בניילון נצמד.
- מטגנים את ההמבורגרים על מחבת טפלון גדול, רצוי מחבת גריל. בתחילה לא להזיז יותר מדי. הופכים ומטגנים את הצד השני על להבה נמוכה. הכי טעים להכין את ה’פישבורגר’ של Black לדרגת מדיום ועוד טיפה.
- בינתיים מכינים צלחות, קולים לחמניות ומתכוננים להגשה, בייחוד פותחים יין לבן וטועמים ממנו מעט.
- מערבבים את חומרי הרוטב. כשהמבורגרים מוענים מעבירים לצלחות ההגשה, מוסיפים את הרוטב למחבת, מרתיחים ויוצקים על המנות. מגישים מיד.
ב Black ממליצים לקצוץ חלק מבשר הסלמון בסכין לקוביות, כך נראה ונרגיש את הדג.