ראש הממשלה, בנימין נתניהו, הורה היום (ראשון) להעלות את שכר המינימום ל-5,000 שקל.
בפתח ישיבת הממשלה אמר נתניהו: “נפגשתי בבוקר עם יו”ר ההסתדרות אבי ניסנקורן ויו”ר התאחדות התעשיינים צביקה אורן, והודעתי להם שהנחתי את משרד האוצר להעלות את שכר המינימום ל-5,000 שקל.
“זה בא בהמשך להעלאת שכר המינימום מ-3,800 ל-4,300 שעשינו ב-2011, ועכשיו אנחנו מעלים אותו שוב מ-4,300 שקל לחודש ל-5,000 שקל לחודש”, אמר נתניהו.
בכך הצטרף נתניהו להסכם שכר המינימום שנחתם בין ההסתדרות לנשיאות הארגוניים העסקיים, הקובע את העלאת שכר המינימום. ההסכם כלל עובדים בסקטור הפרטי אך לא את עובדי המדינה ועובדי מוסדרות ציבור.
על מנת לאפשר את קיום ההסכם היה צורך בצו הרחבה ביוזמת שר האוצר – ונתניהו, הממלא את תפקיד שר האוצר, החליט לחתום על צו ההרחבה על מנת לכלול את כל העובדים במשק.
יו”ר ההסתדרות בירך על הודעת ראש הממשלה: “כבר בחודש אפריל מאות אלפי משפחות יתחילו להרגיש את השינוי בתלוש המשכורת” – כאשר שכר המינימום יעלה אז ל-4,650 שקל.
לדבריו, “עתה עלינו לדאוג ללא דיחוי ליישום ההסכם שיעזור ל-700,000 עובדות ועובדים במשק הישראלי במלחמת הקיום היום יומית בה הם חיים.
“העלאת שכר המינימום ל-5,000 שקל היא בשורה חשובה לחברה הישראלית. ההסתדרות מחויבת להמשיך בצעדים לצמצום הפערים בחברה הישראלית”.
ההסכם בין ההסתדרות למעסיקים נחתם מיד לאחר ההודעה על פיטוריו של שר האוצר לשעבר יאיר לפיד, והממונה על השכר באוצר סירב לחתום עליו בשל פערים שנותרו בין הצדדים.
לכן, למרות הצהרת נתניהו הבוקר, עדיין הממונה על השכר צריך לחתום על ההסכם, והשאלה היא האם היועץ המשפטי לממשלה יאשר הוצאת צו הרחבה לכלל העובדים במשק במסגרת ממשלת המעבר.