שתי פגישות מכריעות קיים אמש (רביעי) ח”כ אלי ישי, שבימים הקרובים, אולי אפילו בשעות הקרובות, יצטרך לקבל החלטה באשר להמשך דרכו הפוליטית. אין ספק כי לפגישות אמש יהיה חלק מכריע בהחלטתו – תהיה אשר תהיה.
נכון לעכשיו הוא נוטה להיפרד מתנועת ש”ס, תוך רצון מצד חלק ממקורביו להצטרף למפלגת ‘תקומה’, בראשות השר אורי אריאל.
יש ממקורביו של אלי ישי המשוכנעים, כי “אלי לא יעשה דבר כזה. הוא לא יצטרף למי שהרים ידו בעד חוק הגיוס, ולמי שהיה חלק ממפלגת ‘בית של גויים’. זה מנוגד לרצון מרן זצ”ל” – אולם אחרים טוענים: “אריה דרעי לא הותיר לו ברירה. אלי חושש מהקמת מפלגה עצמאית שאולי לא תעבור את אחוז החסימה ואולי תעבור על הקשקש. היות ואסור לזרוק קולות לפח חלילה, לכן יצטרף לאורי אריאל”.
הפגישה הראשונה התקיימה אצל הגר”מ מאזוז, ראש ישיבת ‘כיסא רחמים’ ומנהיגה הרוחני של העדה הטוניסאית, אליה משתייך גם אלי ישי, ומי שאלי רואה בו בימים אלו את מורו ורבו.
אלי ישי התפלל בישיבתו תפילת ערבית, ולאחריה הסתגר עם ראש הישיבה בחדרו, לשיחה ממושכת.
השאיפה היא לקבל מהרב מאזוז את ברכת הדרך ליציאה לדרך במפלגה עצמאית. בין אנשיו של הרב מאזוז חלוקות הדעות באשר לנכונות צעד שכזה.
הפגישה השנייה נערכה אצל הגר”ש בעדני, חבר מועצת חכמי התורה של ש”ס, שגם אליו קשור אלי ישי בכל ליבו ונפשו. ישי נפגש עמו בתקופה האחרונה אחת לחודש לפחות, לעדכונים שוטפים על הנעשה בתנועה.
לא שלגר”ש בעדני אין ביקורת על הנעשה בתוך ש”ס. יש גם יש. אך יחד עם זאת, הוא רואה עין בעין את הדברים עם נשיא מועצת החכמים, חכם שלום כהן, ושניהם סבורים כי חובה על ש”ס להציג חזית אחידה, ללא מלחמות פנימיות.
במהלך הפגישה, הגר”ש בעדני שטח בפני אלי ישי את כוונתו של אריה דרעי להעניק לו את המקום השני. הוא אף הוסיף לו אפשרות של מעורבות ברשת החינוך ‘מעיין החינוך התורני’ וב’אל המעיין’ – תוך טיפול בפתיחת סניפים של ש”ס בעולם הספרדי.
יצוין, כי לאחר פירוק השלישיה שהנהיגה את ש”ס לאחר הבחירות הקודמות, הציע גם מרן הגר”ע יוסף זצ”ל לאלי ישי את נטילת הפיקוד על רשת החינוך של ש”ס, אולם אלי השיב אז להצעה בשלילה.
יחד עם ההצעות הנדיבות, הציג הגר”ש בעדני דרישה נחרצת: הכרה והכרזה לפיה אלי מקבל את מרותה הבלעדית של מועצת חכמי התורה – ואין בלתה.
אלי ישי עצמו שותק. הוא אינו מתייחס לכל מה שאירע בחדרו של הגר”ש, כפי שהתחייב, אך בקרב אנשיו יש מי שמציגים את הדרישה האחרונה כ”השפלה, בדיוק כמו שביבי עשה ללפיד כשהציג בפניו 5 דרישות להן לא יכול היה להיענות. אז ברור שאלי הוא לא לפיד, אבל מדובר בסיטואציה דומה של השפלה. על כל מילה שאלי יגיד יהיה תירוץ לפטרו”.
אבל זה זה לא מדויק. חשוב להזכיר כי במהלך שנות קיומה של תנועת ש”ס לא נכנס חבר כנסת לתפקידו מבלי שחתם על מסמך דומה – מסמך ציות חד משמעי למועצת חכמי התורה. “על הפרת המסמך, לכאורה, וכפי שטען אז יו”ר התנועה אלי ישי, סולק בשעתו הרב חיים אמסלם מהתנועה”, אומרים אנשי דרעי.
מקורבי דרעי אומרים, כי התנועה לא יכולה להרשות לעצמה שחברים בתוכה יחתרו תחת מעמדו של יו”ר התנועה: “הגיוני שמועצת החכמים תציב בפני אלי דרישה להכיר בסמכותו של אריה דרעי כיו”ר, כפי שציווה הגר”ע יוסף לפני פטירתו. כך היה נהוג בזמן מרן, וכך נהוג גם כיום”.
מאחר ואלי לא ממש מוכן לחתום על מסמך ההתחייבות, אולי משום שהוא חושש שהוא יהווה ‘תרגיל’ לסילוקו מהתנועה ברגע ‘המתאים’, נכנסו בסביבתו להילוך גבוה בכל הנוגע לפילוג ש”ס וריצה עצמאית.
ביום ראשון צפויים דרעי וישי להיפגש, תוך ניסיון ליישר את ההדורים. סביר להניח שאלי יגיע נחוש לפגישה, תוך החלטה מוקדמת ללכת לפילוג.
בתוך כך, הניסיונות לגרור את דגל התורה לנעשה בתוך ש”ס הולכים וגוברים. הבוקר התפרסמה ידיעה לפיה, כביכול, מנעו בחזון-איש 5 את כניסתו של אלי ישי אל ראש הישיבה הגראי”ל שטינמן. הידיעה אינה נכונה. ל’דגל’ בכלל, ולהנהגת גדולי ישראל המתווים את דרכה בפרט, אין שום כוונה להתערב בנעשה בתוך תנועת ש”ס.