נגמר עם טעם טוב בפה: סופגניות חלביות בארומה של הדרים

עוד מתכון מעניין להכנת סופגניות בבית • והפעם: סופגניות עשירות חלביות בארומה של הדרים • באדיבות הקונדיטורית הראשית של רשת קפה גרג, מירן קל
יעל חן
ב' טבת התשע"ה / 23.12.2014 22:51

חומרים:

1קילו קמח.

50 גר’ שמרים.

200 גרם חלב.

180 גר’ סוכר.

5 ביצים.

גרידת לימון מלימון אחד.

גרידת תפוז, מתפוז אחד.

10 גר’ מלח.

150גר’ חמאה רכה.

שמן לטיגון.

ריבה מילוי/ או אחר.

אבקת סוכר לפיזור מעל.

אופן ההכנה:

• משתמשים בוו הלישה: שופכים קמח לקערת המיקסר, מוסיפים שמרים ומערבבים שוב.

• מוסיפים חלב, סוכר, ביצים, גרידת לימון ותפוז ומערבלים הכל במהירות נמוכה.

• מוסיפים מלח וממשיכים לערבל במהירות גבוהה עד קבלת בצק אחיד וחלק.

• מוסיפים חמאה ומערבלים עד שהחמאה נטמעת היטב בבצק.

• מטפיחים עד שהבצק מכפיל את נפחו, ולאחר שהכפיל את נפחו מחלקים את הבצק ל-30 יחידות ומגלגלים לכדורים. משמנים את הכדורים למניעת התייבשות ומניחים להתפחה על מגש משומן עד שמכפילים את נפחם שוב.

• מחממים שמן לטיגון בסיר. מטגנים צד אחד עד להזהבה, הופכים ומטגנים גם את הצד השני.

• ממלאים בריבה / שוקולד או בכל מלית שהילדים אוהבים. מפזרים למעלה אבקת-סוכר.

הדפס כתבה

תגובות

הוסף תגובה חדשה
אין תגובות