נגמר עם טעם טוב בפה: סופגניות חלביות בארומה של הדרים
חומרים:
1קילו קמח.
50 גר’ שמרים.
200 גרם חלב.
180 גר’ סוכר.
5 ביצים.
גרידת לימון מלימון אחד.
גרידת תפוז, מתפוז אחד.
10 גר’ מלח.
150גר’ חמאה רכה.
שמן לטיגון.
ריבה מילוי/ או אחר.
אבקת סוכר לפיזור מעל.
אופן ההכנה:
• משתמשים בוו הלישה: שופכים קמח לקערת המיקסר, מוסיפים שמרים ומערבבים שוב.
• מוסיפים חלב, סוכר, ביצים, גרידת לימון ותפוז ומערבלים הכל במהירות נמוכה.
• מוסיפים מלח וממשיכים לערבל במהירות גבוהה עד קבלת בצק אחיד וחלק.
• מוסיפים חמאה ומערבלים עד שהחמאה נטמעת היטב בבצק.
• מטפיחים עד שהבצק מכפיל את נפחו, ולאחר שהכפיל את נפחו מחלקים את הבצק ל-30 יחידות ומגלגלים לכדורים. משמנים את הכדורים למניעת התייבשות ומניחים להתפחה על מגש משומן עד שמכפילים את נפחם שוב.
• מחממים שמן לטיגון בסיר. מטגנים צד אחד עד להזהבה, הופכים ומטגנים גם את הצד השני.
• ממלאים בריבה / שוקולד או בכל מלית שהילדים אוהבים. מפזרים למעלה אבקת-סוכר.
תגובות
אין תגובות