רגע לפני שהכנסת מאשרת את פיזורה, אישרה המליאה בקריאה שניה ושלישית את התיקון לחוק למניעת הסתננות.
לבקשת ח”כ אחמד טיבי, ההצבעה על החוק בקריאה שלישית הפכה להצבעת אי אמון, אולם בשל סיכומים מוקדמים עם יש עתיד, המפלגה שהפכה למפלגת אופוזיציה – תמכה בחוק והביעה אמון בממשלה.
החוק עבר ברוב של 47 תומכים לעומת 23 מתנגדים.
בשל בילבול, גם חלק מחברי מפלגת העבודה הצביעו בעד החוק.
התיקון הזה הוא השלישי לחוק, לאחר שבג”ץ פסל פעם אחר פעם את החוק הקודם.
יו”ר ועדת הפנים ח”כ מירי רגב תקפה בחריפות את היועץ המשפטי לממשלה ואת שופטי בג”ץ שפסלו את החוק הקודם, ואמרה כי למרות שהיא לא שלמה עם החוק בנוסחו זה, היא מוכנה להעביר אותו בשביל שמתקן חולות לא יסגר, וכי אחרי הבחירות הקרובות תפעל לתיקון פסקת ההתגברות, שתאפשר לכנסת לעקוף את בג”ץ.
בין התיקונים, הגבלת שהיית המסתננים במתקן חולות ל-20 חודשים בלבד, והגבלת השהיה במשמורת לשלושה חודשים בלבד.
מעסיקי מסתננים והמסתננים עצמם יצטרכו להפקיד פיקדון חודשי שיוחזר להם רק שיעזבו את ישראל. וקביעת קנסות גבוהים למי שיעסיק מסתנן ללא אישור עבודה.
הבוקר אישרה ועדת הפנים את החוק לאחר דיון סוער, שבמהלכו התפתחו התנצחויות קולניות בין שר הפנים גלעד ארדן לחברי הכנסת מהשמאל. לדבריו, “טוב שהעבודה מרצ, חד”ש ובל”ד ניצבות כגוש אחד, כדי שיהיה ברור על מה הבחירות, בין גוש שמאל שלא רוצה כאן מדינה יהודית, לבין גוש לאומי שמבין שזאת המדינה היחידה”.
הוא הוסיף: “למרות שלא מדובר בהסדר המושלם, הצלחנו במאמץ רב להעביר את החוק, למנוע את פיזור מתקן ‘חולות’ ושחרורם של אלפי מסתננים לרחובות דרום תל אביב ולשוק העבודה. תושבי דרום תל אביב זכאים לביטחון אישי ולהשבת מרקם החיים לו היו רגילים. אנחנו צריכים להסתכל להם בעיניים ולסייע להם להשיב את חייהם לקדמותם”.