במועצת העיר אלעד עלתה אמש (ראשון) לדיון ההצעה לקביעת קריטריונים “לתמיכה בפעילות קהילתית תורנית”, מה שאמור לתת מענה לאפשרות לשלם שכר לרבני הקהילות העמלים לטובת הציבור ללא כל תמורה, זה מספר שנים.
בין הקריטריונים נכתב כי יהיה צורך בקהילה בת 80 נפשות, המבצעת פעילות תורנית על ידי רב תלמיד חכם במשך 8 שנים ברציפות ועוד.
במהלך הדיון אמר מ”מ וסגן ראש שמואל גרוסברד, המחזיק בתיק שירותי הדת, כי הוא שמח שלאחר שבתחילת הקדנציה הקודמת, לפני כ-5 שנים, הופסק השכר לרבני הקהילות על ידי גורמים שונים, העירייה הנוכחית בוחרת לתקן את המעוות ולהשיב את כבודם ושכרם של הרבנים. הוא הוסיף כי יש להכליל בקטגוריות כמה שיותר רבנים וקהילות. “אין כל סיבה שרב המשמש בתפקידו 3 או 4 שנים לא יהיה זכאי לתמיכה”, אמר גרוסברד.
בתגובה, ענה המשנה לראש העיר, שי נתן מהבית היהודי, כי לא מדובר בשכר לרבנים, אלא בתמיכה בפעילות קהילתית תורנית.
בהתאם לכך דרש גרוסברד לכל הפחות שהקריטריון הקובע יהיה 50 משפחות: “אין כל סיבה שקבוצה של 50 משפחות הזכאיות להקצאת קרקע לבית הכנסת, לפי הקריטריונים העירוניים, תקופח ולא תקבל גם היא תמיכה בפעילות תורנית”.
חבר המועצה חיים מאיר כץ, המשמש גם כמנכ”ל מוסדות ויז’ניץ, הציע לקבוע שני סוגי קריטריונים: אחד לקהילות גדולות והשני לקהילות קטנות.
גרוסברד אמר לאחר ההצבעה בה הוחלט כי ועדת התמיכות תדון בבקשות, כי חשוב מאוד לתקן את העוול שנעשה בקדנציה הקודמת וכי בתוקף תפקידו כמחזיק תיק שירותי הדת, הוא רואה בכך חשיבות גדולה וסגירת מעגל. “אולם עם כל זאת, אסור לנו לזלזל חלילה בקהילות הקטנות וגם ברבנים רבים המשקיעים שעות רבות ממרצם לטובת הציבור ויקופחו בשל קריטריונים כאלו ואחרים”.
הוא הוסיף, כי אין לו ספק שהנהלת העיר ועדת התמיכות יאמצו את בקשותיו ויפעלו לתיקון הקריטריונים לטובת כולם.