מושב הקיץ: מי נעדר, מי הוזהר ולמי קוצץ השכר?

ועדת האתיקה של הכנסת סיכמה את היעדרות חברי הכנסת בכנס הקיץ של המושב השני של הכנסת, שיגרה אזהרות, העירה הערות ואפילו הטילה קנס: "שלילת שכר של יום אחד"
כ"ו חשון התשע"ה / 19.11.2014 12:38

ועדת האתיקה של הכנסת סיכמה את היעדרות חברי הכנסת בכנס הקיץ של המושב השני של הכנסת.

בין החלטותיה:

ראש הממשלה בנימין נתניהו נעדר מ-20 ישיבות, 3 מעל למותר. “הוועדה החליטה כי תפקידו המיוחד של ראש הממשלה, והעובדה שבמהלך הכנס התקיים מבצע ‘צוק איתן’, מהווים הצדק סביר להיעדרות.

שר הבטחון משה בוגי יעלון נעדר מ-24 ישיבות, 7 מעל למותר. “השר יעלון מסר לוועדה כי הוא מיצר על ההיעדרות, אך נאלץ להיעדר מהכנסת בשל המצב הבטחוני ובעיקר בעת מבצע “צוק איתן” שהחל במהלך הכנס.

הוועדה מצאה כי מיום פתיחתו של מבצע “צוק איתן” ב-8 ביולי 2014 ועד לסיום הכנס נעדר השר יעלון מעשר ישיבות של הכנסת. אין זו הפעם הראשונה בכנסת הנוכחית שבה נעדר השר יעלון מעבר למכסה הקבועה בחוק, אולם הוועדה רואה בהסבריו ובמצב הבטחוני המיוחד ששרר בתקופת הכנס הצדק סביר להיעדרות”.

באשר לשר התחבורה ישראל כץ החליטה הוועדה להטיל עליו “אזהרה”. “השר כץ כתב לוועדה כי הוא מתנצל על ההיעדרויות וכי הוא מקפיד שלא להיעדר מהכנסת מעבר למכסה הקבועה בחוק.

עוד פירט השר כץ את הסיבות להיעדרותו מ-5 ימים, וביניהן ביקור עבודה בחו”ל של יומיים וסיורים מקצועיים בארץ.

ועדת האתיקה קבעה כבר בעבר כי פעילויות פוליטיות ומיניסטריאליות ונסיעות מקצועיות בתקופת העבודה של הכנסת מתאפשרות במכסת ההיעדרות שקובע החוק (ויוזכר כי שרים מכסת ההיעדרות הגדולה ביותר). לפיכך קובעת הוועדה כי השר כץ לא הציג הצדק סביר להיעדרות. עם זאת נוכח העובדה שזו הפעם הראשונה בכנסת ה-19 שבה נעדר השר כץ מעבר למכסה, החליטה הוועדה להטיל עליו “אזהרה”.

השר לאזרחים ותיקים אורי אורבך נעדר מ-17 ישיבות, ישיבה אחת מעל למותר. “השר אורבך מסר לוועדת האתיקה כי נעדר מסיבות בריאותיות שאינן שגרתיות והוועדה החליטה לראות בכך הצדק סביר להיעדרות”.

סגנית שר התחבורה ציפי חוטובלי, נעדרה מ-16 ישיבות, 3 ישיבות מעל למותר. “חה”כ חוטובלי ילדה בחודש מרץ 2014. ועדת האתיקה קבעה בעבר כי היעדרות לתקופת חופשת הלידה הקבועה בחוק מהווה הצדק סביר להיעדרות והדברים יפים גם במקרה זה”.

ח”כ בנימין בן אליעזר נעדר מ-24 ישיבות, 13 ישיבות מעל למותר. “ח”כ בן אליעזר מסר לוועדת האתיקה כי נעדר מסיבות בריאותיות שאינן שגרתיות והוועדה החליטה לראות בכך הצדק סביר להיעדרות”.

ח”כ מוחמד ברכה – נעדר מ-16 ישיבות, 5 ישיבות מעל למותר. “ח”כ ברכה מסר לוועדה לגבי שני ימי היעדרות כי בהפגנה שבה השתתף ושבה התוקף ע”י שוטרי יס”מ נעצרו יועצו ושני בניו והוא נכח עמם יומיים בבית המשפט. לגבי שלושה ימים נוספים ציין כי התקיים בהם חג מוסלמי.

הוועדה מצאה בהיעדרותו של ח”כ ברכה בימי החג משום הצדק סביר. לעומת זאת הוועדה לא מצאה הצדק סביר בהיעדרותו ליומיים נוספים. ח”כ ברכה לא נתן הסבר לכל 13 ימי ההיעדרות, אלא ציין רק את סיבת היעדרותו למשך יומיים, והרי לצורך היעדרויות מסיבות שונות קובע החוק מכסת היעדרות של שליש מימי הישיבות.

זו הפעם השניה בכנסת ה-19 שבה נעדר ח”כ ברכה מעבר למכסה הקבועה בחוק. בהחלטה מספר 15/19 שעסקה בכנס החורף של המושב השני של הכנסת ה-19 מצאה הוועדה כי ח”כ ברכה נעדר מעל המותר, אך מכיוון שזו היתה הפעם הראשונה שבה נעדר כאמור, החליטה שלא להטיל כל סנקציה. בנסיבות אלה הליטה הוועדה…להטיל על ח”כ ברכה שלילת שכר של יום אחד”.

ח”כ שאול מופז – נעדר מ-13 ישיבות, שתי ישיבות מעל למותר. “ח”כ מופז מסר לוועדה כי הוא מקפיד על השתתפות בישיבות הכנסת, אך הסביר את ההיעדרות באירועים הקשים שאירעו במהלך הכנס – חטיפת הנערים ומבצע צוק איתן. ח”כ מופז ציין שלושה ימים שבהם פעל מחוץ לכנסת בקשר לאירועים אלה.

“כפי שנאמר לעיל, מכסת ההיעדרות הקבועה בחוק נועדה לאפשר לחברי הכנסת בין היתר סיורים, ביקורים ופעילויות שונות הנערכות בתקופת הכנס מחוץ למשכן הכנסת. לפיכך קובעת הוועדה כי ח”כ מופז לא הציג הצדק סביר להיעדרות. עם זאת, נוכח העובדה שזו הפעם הראשונה בכנסת ה-19 שבה נעדר ח”כ מופז מעבר למכסה, החליטה הוועדה להטיל עליו אזהרה”.

ח”כ חנין זועבי – נעדרה מ-12 ישיבות, ישיבה אחת מעל למותר. “הוועדה החליטה כי נוכח העובדה שימי עיד אל פיטר חפפו שלושה ימים של ישיבות הכנסת במהלך הכנס, יש לחשב לחברי הכנסת המוסלמים את מכסת ההיעדרות באופן שלא ייפגעו לעומת חברי הכנסת היהודים. לפיכך החליטה הוועדה כי היעדרות של חברי הכנסת המוסלמים עד שלושה ימים במהלך הכנס מהווה הצדק סביר”.

ח”כ עפו אגברייה – נעדר מ-12 ישיבות, ישיבה אחת מעל למותר, “הוועדה חוזרת על האמור בסעיף 9”.

הדפס כתבה

תגובות

הוסף תגובה חדשה
אין תגובות