ועדת הכלכלה אישרה לקריאה שניה ושלישית הצעת חוק המחייבת את חברת דואר ישראל לציין את פרטי השולח על גבי הודעות הנמסרות לנמען ודורשות ממנו להגיע אל סניף הדואר, כפריטי דואר רשום או פריטי דואר גדולים.
מדובר בהצעת חוק ממשלתית שהוצמדה להצעת חוק פרטית שהגישו הח”כים אורי מקלב, משה גפני ויעקב אשר.
על פי ההצעה, המצב הקיים כיום ישתנה כך שבהודעה שהדוור מותיר אצל הנמען ומזמין אותו לסור את סניף הדואר הקרוב בכדי לקבל את הדואר הרשום, כמו גם בהודעות על דבר דואר גדול, יכללו פרטי השולח ומענו.
ח”כ מקלב: “כדי שהנמען יוכל לשקול את צעדיו בנוגע לאיסוף דבר הדואר ואף פעמים יוכל להחליט שלא לאסוף את דבר הדואר, מן הראוי שתעמוד לו הזכות לדעת מי שלח לו את מעטפת הדואר. מה שקורה הוא שאנשים מקבלים הודעה על דבר דואר, עומדים שעה ארוכה בתור ולבסוף מקבלים מכתב שכלל אין לו חפץ בו.
“מנגד קיימים גם מקרים הפוכים, בהם בשל התורים הארוכים בסניפי הדואר, לאזרחים אין פנאי לגשת ולקבל את דבר הדואר הרשום, כאשר במקרים רבים מדובר בפניות של עורכי דין ורשויות בענייני קנסות וכדומה ולעיתים הקנסות תופחים משום שהנמען כלל לא קיבל את ההודעה ולא ידע עליה.
“ברור שאם לנמען תהיה אפשרות לדעת מי השולח, הוא יוכל לחשוב האם באמת חשוב לו לראות את אותו פרטי דואר. מהלך זה יחסוך טרחה מיותרת ובזבוז זמן של הנמען”.
עוד ציין ח”כ מקלב בדיון כי ככל שהשירות בדואר יורד, ציון השולח על דבר הדואר הוא נדרש.
“בניגוד לחברות שליחויות אחרות במשק, שהתאימו את עצמן לנמנעים והם מבצעים חלוקה בשעות אחר הצהרים והערב, כיום כמעט ולא יוצא שהדוורים מגיעים בזמן שהנמען בבית ועל כן לציבור אין ברירה אלא להגיע לסניף הדואר ולהביא לעומס מיותר. התיקון הזה בחוק צפוי לסייע גם בייעול השירות בסניפי הדואר”.